Lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja casa de spargeri în timpul Sărbătorilor

Din punct de vedere statistic, cele mai multe spargeri au loc în zilele de 5, 6, 11, 17 și 18 decembrie, la orele târzii după-amiaza/începutul serii. Acest lucru este ușor de înțeles, deoarece casa ta este probabil plină de cadouri noi și alte gadgeturi scumpe pe care le-ai primit la sfârșitul lunii noiembrie și în decembrie.

Ținând cont de acest lucru, potrivit Bright Side, există anumite lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a ține hoții la distanță.

Ține bradul de Crăciun departe de ferestre. Multor oameni le place să își expună bradul de Crăciun plasându-l lângă o fereastră. De asemenea, de multe ori, aceștia își vor păstra cadourile sub brad zile întregi până când va veni momentul să le deschidă. În acest caz, spărgătorii pot localiza rapid aceste obiecte de valoare și pot începe să îți supravegheze casa pentru a vedea când pleci, astfel încât să poată intra prin efracție. De aceea, cel mai bine este să ții bradul într-un loc pe care străinii nu îl pot vedea cu ușurință și să depozitezi cadourile într-o zonă bine protejată.

Reglează luminile din brad pe un cronometru. Fie că ești plecat de sărbători, fie că ești acasă, ar fi o idee bună să îți iei un temporizator și să îl conectezi la luminile de Crăciun. Acesta va fi util atunci când veți merge în vizită la altcineva pentru câteva ore, iar casa este nesupravegheată. În acest fel, va părea că este cineva înăuntru, iar hoții s-ar putea gândi de două ori înainte de a intra prin efracție.

Nu posta prea multe pe rețelele de socializare. Dacă cineva te-a luat în vizor pe tine și casa ta în mod special, există șanse ca acesta să te fi localizat pe rețelele de socializare. S-ar putea să te fi vizat pentru că îți împărtășești prea mult bunăstarea online. Astfel, ori de câte ori ești plecat și postezi despre activitățile tale, ei vor ști când casa ta este goală. Dacă vrei să postezi ceva, așteaptă o vreme până când te întorci acasă.

Nu lăsa o cheie ascunsă în fața casei. A avea o cheie ascunsă în afara casei este cel mai vechi “secret” pe care îl știe toată lumea. Chiar dacă un spărgător nu știe unde o ții, poate face presupuneri și, în cele din urmă, o poate găsi. De aceea, cel mai bine este să elimini cheia ascunsă și să o dai în schimb unui vecin de încredere pentru a o păstra până când te întorci sau pentru ca acesta să-ți verifice casa în fiecare zi.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber