Lucruri mai puțin cunoscute despre Charlie Chaplin


Charlie Chaplin s-a născut la Londra pe 16 aprilie 1889. Pe numele său complet Charles Spencer Chaplin, actorul a fost fiul lui Hannah şi al lui Charles Chaplin. Mama sa, actriță și ea, se interna frecvent în spitale din cauza problemelor psihice. Tatăl, cântăreț, și-a părăsit familia și a murit din cauza abuzului de alcool.

Charlie Chaplin a debutat cu filmul „Making a Living. La distanță de doar câteva zile, actorul apărea în unul dintre cele mai remarcabile roluri ale sale, Vagabondul (The Tramp), odată cu lansarea peliculei „Kid Auto Races at Venice. Deși nu avea studii muzicale, actorul își crea melodiile de pe coloanele sonore ale filmelor sale.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Charlie Chaplin

La vârsta de 10 ani, Chaplin a fost nevoit să abandoneze şcoala şi a început să joace în spectacole de vodevil. La 30 de ani, devenise cel mai cunoscut om din lume și ajunsese nu doar cel mai bine plătit actor din întreaga lume, dar era mai bine plătit chiar decât președintele Statelor Unite.

Printre admiratorii săi celebri s-au numărat George Bernard Shaw, Marcel Proust, Sigmund Freud şi Albert Einstein.

A fost căsătorit de patru ori și a avut 11 copii. În 1952, după ce i-a fost revocată permisiunea de a intra în SUA, s-a stabilit, împreună cu ultima sa soţie şi copiii în Elveţia. A revenit în SUA 20 de ani mai târziu, pentru a-şi ridica Oscarul onorific.

A murit în 1977, chiar în ziua de Crăciun. La două luni după ce a murit, trupul său a fost furat din cimitir, iar hoţii i-au cerut văduvei o răscumpărare de 600.000 de dolari.

Descoperă, în materialul video de mai sus, câteva dintre lucrurile mai puțin cunoscute despre Charlie Chaplin.

Surse foto: hepta, northfoto, shutterstock, 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri