Locuri din România învăluite în mister. Aici se întâmplă lucruri inexplicabile

Pădurea Hoia-BaciuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

În România există câteva locuri care sunt învăluite în mister și unde se întâmplă lucruri pentru care nici cei mai informați cercetători nu au reușit să găsească o explicație concretă. 

Chiar dacă poate părea ireal, unele lucruri și fenomene paranormale reușesc să uimească pe toată lumea sau chiar să șocheze.  Astfel, de acestea se leagă o mulțime de legende și povești, care dau fiori chiar și celor care tind să le pună pe seama unei imaginații mult prea bogate.

Locuri din România învăluite în mister

1. Peștera Polovragi

Peștera Polovragi este cunoscută ca fiind peștera lui Zamolxis, zeul pe care dacii l-au iubit atât de mult. Pentru că în trecut se credea că în acest loc există o sumedenie de bogății, foarte multe persoane au venit aici pentru a căuta comorile ascunse. Legenda spune că peștera Polovragi se află sub blestemul lui  Zamolxis, iar cei care merg aici pentru a tulbura liniștea ajung să sufere diferite pierderi sau chiar să își piardă viața. În interiorul acestui loc, turiștii pot vedea o piatră cu o formă mai ciudată despre care se spune că ar fi tronul lui Zamolxis și că ar emana o energie neobișnuită.

2. Dealul Luncanilor

Puține persoane au auzit despre Dealul Luncanilor. Acest loc se află în Moldova, iar cei care ajung aici sunt sfătuiți să nu traverseze dealul la ceas de seară. Potrivit legendelor, în zonă există mai multe fantome care îi urmăresc mai ales pe cei cu suflet bun. Poveștile din bătrâni spun că în acest loc au fost înmormântați fără lumânare și fără împărtășanie mai mulți soldați uciși în 1917. Cum aceștia nu și-au găsit liniștea, bântuie în această zonă, fiind prinși între cele două lumi, potrivit descopera.ro.

3.  Balta Vrăjitoarelor

Balta Vrăjitoarelor se află în apropierea Bucureștiului, la doar 30 de minute distanță de pădurea Cernica. Chiar dacă la prima vedere pare o simplă acumulare de apă, oamenii povestesc că aici au loc întâmplări inexplicabile. În acest loc, vrăjitoarele se întâlnesc în nopțile de Sfântul Gheorghe, Sânziene și Sfântul Andrei, iar vrăjile, blestemele și dezlegările rostite aici se îndeplinesc. În plus, se spune că orice femeie însărcinată care își dorea să renunțe la copil venea aici și intra de câteva ori în apă, iar sarcina dispărea imediat.

4. Blestemul Spitalului Brâncovenesc

În anul 1835, Safta Brâncoveanu a decis construcția unui spital lângă Biserica Brâncovenească din Capitală, construcție care a fost finalizată în anul 1838. Pentru a marca momentul,  Safta Brâncoveanu a comandat o placă pe care se afla frontispiciul bisericii, dar unde era inscripționat şi un blestem la adresa celui ce ar intenționa să distrugă construcția. În 1984, Nicolae Ceaușescu a decis demolarea bisericii și spitalului, în ciuda blesemului care spunea că oricine se va atinge de cele două clădiri va fi condamnat și ucis într-o zi de sărbătoare. Dacă ar fi să luăm în calcul istoria și sfârșitul lui Nicolae Ceaușescu, putem afirma cu tărie că blestemul a avut efect asupra conducătorului.

5. Pădurea Hoia-Baciu

Despre acest loc s-a scris mult, aici fiind observate tot felul de fenomene paranormale. Pădurea Hoia-Baciu mai este cunoscută și sub denumirea de “Triunghiul Bermudelor” de România și asta pentru că legenda spune că aici ar fi dispărut un cioban împreună cu ele 200 de oi pe care le păzea, potrivit criterii.ro. Pe lângă luminile stranii, umbre sau siluete, despre acest loc se spune că ar provoca stări de greață, frisoane, migrene, zgârieturi și arsuri celor care ajung aici, motiv pentru care oamenii se feresc să calce în acest loc.

Deschide galeria foto pentru a vedea o parte din aceste locuri.

Foto: shutterstock.com, facebook

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, pe care trebuie neapărat să le vizitezi! Aici îți relaxezi mintea și sufletul

Cele mai frumoase plaje din lume! În aceste locuri te relaxezi și uiți de griji

10 locuri din lume care par ireale. Te vor uimi cu frumusețea lor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse