Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, pe care trebuie neapărat să le vizitezi! Aici îți relaxezi mintea și sufletul

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Dacă vrei să scapi de agitația cotidiană din orașele aglomerate, locul perfect din România în care te vei relaxa și vei uita de griji este cu siguranță Delta Dunării. Nu multe țări se pot mândri cu asemenea locuri de o frumusețe unică, așadar dacă vrei să ai o vacanță de neuitat, aici trebuie să vii.

Delta Dunării este formată din trei mari brațe și anume: Sfântul Gheorghe, Sulina și Chilia, care se află la granița cu Ucraina. În oricare dintre aceste brațe vei alege să mergi, în fiecare dintre vei găsi locuri incredibile, despre care nici nu știai că există la noi în țară.

În acest loc, prin fiecare dintre aceste brațe, Dunărea se varsă în Marea Neagră, iar din acest motiv, vei observa ușor că plajele de aici sunt mult mai diferite decât cele din Județul Constanța. Marele avantaj este că la malul mării vei găsi numai nisip fin, fără pietre, nivelul apei este lin. Nu vei vedea alge, iar apa este mai curată. Mai mult decât atât, plajele nu sunt foarte aglomerate, pentru că este drept, este puțin mai greu de ajuns în aceste locuri, față de Mamaia, să zicem.

Dacă vii în Delta Dunării, trebuie neapărat să faci o plimbare cu barca pe canalele râului pentru a admira natura în toată splendoarea ei. Vei vedea nuferi și multe alte plante de apă, vei putea admira pelicani și o mulțime de păsări sălbatice, pe cale de dispariție, în mediul lor natural.

Știi ce pasari calatoare se intorc primavara la noi?

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, pe care trebuie neapărat să le vizitezi

  • Pădurea Letea – unde trăiesc cai sălbatici și mulți copaci care arată destul de ciudat. Este cea mai veche rezervație naturală din țara noastră, care a primit această titulatură în anul 1938.
  • Pădurea Caraorman – este situată pe partea sudică a braţului Sulina (până la aproape de braţul Sfântu Gheorghe). Are o suprafaţa de 2.245 de hectare, potrivit adevarul.ro. Turiştii vin aici să vadă dune de nisip impresionante, de până la 10 metri înălţime.
  • Gura Portiței – Turiștii care vin aici, vor găsi o plajă virgină și vor avea parte de multă liniște. În această zonă, sunt și multe locuri care nu sunt călcate de picior de om și aparțin doar animalelor.
  • Insula Sacalin – Aceasta se află în apropierea satului Sfântul Gheorghe, iar localnicii spun că este de mărimea Bucureștiului. Este cel mai nou pământ al României, dar oamenii nu au voie să calce pe el, pentru că este rezervație naturală, doar îl pot admira de la distanță. Și aici se trăiesc o mulțime de specii rare de păsări.
  • Pasionat de locuri aparte? Vizitează Pădurea Hoia Baciu, bucură-te de “litoralul Ardealului” – Ocna Sibiului sau cutreieră platoul Padina!

Pentru a vedea mai multe peisaje superbe din Delta Dunării, urmărește materialul video de mai sus!

Vezi o lista cu rezervatii naturale din Romania unde te poti bucura de natura!

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Saline din România unde trebuie să ajungi neapărat. Vei pleca de aici cu bateriile încărcate și mult mai sănătoasă

Cele mai frumoase plaje din lume! În aceste locuri te relaxezi și uiți de griji

10 locuri din lume care par ireale. Te vor uimi cu frumusețea lor

10 peșteri din România care te vor impresiona

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video