Leonardo diCaprio a pus ochii pe pădurile noastre

Soarta pădurilor României devine o temă tot mai interesantă în lume, dar mai puțin pentru autoritățile noastre. Nimic nou sau spectaculos sub acest din urmă aspect. Iată că și Leonardo diCaprio a pus ochii pe pădurile noastre.

Zilele trecute, austriecii ne-au impresionat cu un uriaș marș organizat pe străzile din Viena pentru salvarea pădurilor virgine din țara noastră. Aceștia nu numai că au ieșit din propriile case pentru o cauză care nu îi afectează în mod direct, dar au și purtat un uriaș banner pentru a transmite un mesaj clar: „Să fie salvate ultimele păduri virgine din România!'

Și tot pe această temă, după protestul care a avut loc la începutul lunii trecute în București și în mai multe orașe din țară, a luat atitudine și o vedetă internațională de primă mână: Leonardo diCaprio. Acesta a postat pe contul său de Instagram un text care atrage atenția supra situației din țara noastră. Vedeta este la curent atât cu exploatările ilegale de lemn cât și cu atacurile criminale care au avut loc asupra pădurarilor. Ceea ce înseamnă că urmărește cu atenție evenimentele din țara noastră, cel puțin cele care au legătură cu problemele de mediu.

„Peste 4.000 de oameni au mers aseară pe străzile Bucureștiului, cerând Ministerului Apelor și Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale și o protecție reală pentru ultimele păduri virgine din Europa. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară', se arată în postarea lui DiCaprio. Celebrul actor a mai scris și că „anual 38 de milioane de metri cubi de lemne dispar din pădurile României, de cele mai multe ori acești copaci fiind tăiați în mod ilegal.' Chiar dacă implicarea lui diCaprio nu este directă, fie și numai faptul că a arătat în mod public intres pentru situația pădurilor din România, este onorant și totodată emoționant. Cu atât mai mult cu cât el a mai scris, în cadrul aceleiași postări: „Din Amazon până în România, atacurile împotriva apărătorilor pădurilor cresc. Trebuie să protejăm pădurile și pe oamenii care le apără'.

Leonardo diCaprio este un recunoscut apărător al mediului, fiind de mai mult de 20 de ani fondator al unei fundații care a susținut sute de proiecte din domeniul climatologiei și conservării resurselor. Recent, el a devenit și copreședinte al unei noi organizații ce are ca scop combaterea schimbărilor climatice și pierderea biodiversității dar și apărarea drepturilor indigenilor.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Florin Chilian a slăbit 13 kg în 15 zile. La ce dietă a apelat artistul

Antonia, despre plecarea lui Alex Velea în competiția „Asia Express': „Bineînțeles că îmi este greu'

Adelina Pestrițu, replică pentru mamele care îi reproșează că este prea permisivă cu fiica ei: „Ar fi nedrept din partea mea să fiu o mamă atât de drastică'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete