Leacuri vechi de sute de ani. Cum se vindecau bătrânii de icter?

cum se vindecau bătrânii de icter

În urmă cu sute de ani, oamenii nu aveau la dispoziție medicamentele pe care noi le folosim pentru a ne vindeca de boli și apelau la tot felul de leacuri, cât mai neobișnuite.

Icterul este o afecțiune care schimbă culoare pielii în galben. Aceasta apare în momentul în care crește nivelul de bilirubină în sânge. Cele mai frecvente cauze care duc la apariția acestei manifestări sunt bolile hepatice, afecțiunile hematologice, dar și anumite infecții. Dacă în prezent industria farmaceutică s-a dezvoltat foarte mult și există medicamente pentru aproape orice afecțiune, în urmă cu foarte mulți ani, oamenii se tratau cu leacuri pe care le aveau la îndemână în gospodărie.

Cum se vindecau bătrânii de icter?

Bătrânii aveau o metodă neobișnuită pentru a trata icterul. Leacul vechi de sute de ani presupunea folosirea sângelui de răță pentru a trata diferite boli. Pentru a scăpa de culoarea galbenă a pielii, cunoscută în popor sub denumirea de gălbinare, oamenii adăugau câteva picături de sânge în rachiu și consumau acest amestec. Sângele de rățoi nu era folosit doar pentru a trata icterul, oamenii îl foloseau și în momentul în care bănuiau că au fost otrăviți sau pentru a trata problemele digestive. Îl amestecau cu lapte și beau acest lichid pentru a elimina toxinele din organism, conform miscareaderezistenta.ro.

Chiar dacă în zilele noastre acest leac neobișnuit nu mai este folosit, în trecut, foarte multe vieți au fost salvate cu ajutorul acestuia.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Leacul natural care îți curăță plămânii și te ajută să scapi de răceală

Laptele de capră, leacul care previne cancerul și tratează o mulțime de boli. Cum trebuie să îl consumi corect?

Cel mai simplu leac natural pentru căderea părului care acționează peste noapte. Efectele sunt incredibile

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse