Ce sunt criptomonedele și de ce sunt râvnite de toată lumea

ce sunt criptomonedele

Criptomonedele sunt monede vituale sau digitale ce au fost create pentru a functiona ca modalitate de schimb. Criptomonedele folosesc criptografia pentru a securiza si verifica tranzactiile.

Cu toate ca au existat incercari de a crea acest tip de criptomonede in anii 90, folosind sisteme precum Flooz, Beenz si DigiCash, acestea nu au avut succes din cauza problemelor de frauda. In anul 2009, insa, un programator anonim a creat Bitcoin, un sistem complet descentralizat care nu implica folosirea unui anume server si nicio autoritate superioara care sa controleze tranzactiile.  Cu toate ca este vorba despre o idee noua, cei mai multi oameni considera ca investitia in criptomonede este extrem de oportuna.

Citim si auzim peste tot cum oamenii s-au imbogatit peste noapte investind in criptomonede, prin urmare, ce le face atat de atragatoare si de unde pot fi cumparate? Poti folosi criptomonedele pentru a plati pentru bunuri. Pentru ca valoarea unei criptomonede este atat de mare, la fel este si valoarea bunurilor achizitionate. Din ce in ce mai multe companii aeriene, restaurante, hoteluri, dezvoltatori de aplicatii sau producatori de  computere prefera sa vanda bunurile in schimbul criptomonedelor. Cum achizitionezi criptomonedele? Alegi cu atentie un site, si cele mai multe dintre acestea iti ofera un portofel virtual. Vezi cum poti cumpara Bitcoin, cea mai sigura criptomoneda, citind cu atentie site-urile de specialitate, precum BitcoinNews.

Daca nu iti doresti sa cumperi direct criptomonede, o modalitate clasica pe care multi au adoptat-o a fost aceea de a „sapa'. Mine este termenul in engleza, iar „minerii' sunt persoanele care detin calculatoare cu o putere de procesare foarte mare. Folosind o aplicatie de mining ofera o parte din puterea de procesare a computerului in rezolvarea unor puzzle-uri criptografice extrem de complexe si complicare, care sunt indispensabile tranzactiilor de tip blockchain (tehnologie ce permite transferul banilor in timp real in orice colt al lumii). Cu doar cativa ani in urma o multime de oameni au facut adevarate averi folosindu-si calculatoarele de acasa, insa, odata cu cresterea in importanta si cautare a criptomonedelor, a crescut si cererea de mining. Daca iti doresti acum sa folosesti aceasta idee, trebuie nu numai sa ai un singur calculator puternic, ci mai multe, pentru ca veniturile sa creasca rapid. Criptomonedele sunt o idee noua, dar extrem de profitabila, urmand sa fie folosite din ce in ce mai mult in anii urmatori.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse