Lăptișorul de matcă, ingredientul miraculos pentru sănătatea ta. Ce tratează

Lăptișorul de matcă este hrana pe care o mănâncă numai regina albinelor (matca). Acest ingredient miraculos are mai multe proprietăți ca mierea și în permanență îi sunt descoperite noi beneficii. Ce se cunoaște până în prezent:

laptisor-matca

1. Scade colesterolul

Lăptișorul de matcă influențează o enzimă ce joacă un rol în sintetizarea colesterolului, iar după o cură de numai o lună (în care iei în fiecare zi câte o linguriță de ingredient) diferența va fi majoră.

2. Îmbunătățește memoria

Hrana reginei conține triptamină, ce stimulează procesul de învățare și îmbunătățește memoria de scurtă și lungă durată. Oamenii de știință cercetează în prezent dacă lăptișorul de matcă poate fi folosit pentru prevenirea tulburării Alzheimers.

3. Lăptișorul de matcă poate combate oboseala

Este bogat în vitamine, minerale și acizi, foarte necesari organismului tău. Astfel, poți lua lăptișorul de matcă special pentru stimularea activității musculare. Poate fi și un bun supliment pentru zilele când faci exercițiu fizic intens.

4. Îmbunătățește sistemul imunitar

Curele cu lăptișor de matcă sunt foarte bune la schimbarea anotimpurilor, atunci când sistemul imunitar are cel mai mult de suferit. Datorită conținutului de acizi și vitamine, te poate proteja de virusuri și bacterii.

5. Combate stresul

Substanțele din lăptișorul de matcă au rol în funcționarea creierului, acolo unde este produsă și serotonina. Serotonina relaxează organismul și te ajută să dormi.

6. Lătpișorul de matcă poate vindeca scleroza

Nu există studii intense care să demonstreze acest fapt, ci doar grupuri mici de cercetători care au încercat terapia cu lăptișorul de matcă în cazul bolnavilor de scleroză, iar rezultatele au fost incredibile: suferinzii s-au vindecat, anunță Formula As.

7. Este bun în tratarea infecțiilor

Pentru că lăptișorul de matcă are proprietăți antibiotice, acesta ajută la vindecarea unor infecții precum cele cu bacilul Koch, responsabil de tuberculoză, cu E.coli, cu stafilococul Aureus, dar și alte virusuri.

8. Oprește căderea părului

Lăptișorul de matcă nu este folosit numai în domeniul sănătății, ci este un ingredient prețios și în tratamentele cosmetice. Poate încetini ritmul albirii firelor de păr, dar și oprește pierderea podoabei capilare dacă este administrat în mod regulat.

9. Hidratează pielea

Poți amesteca lăptișorul de matcă cu miere și gălbenuș de ou pentru a face o pastă pe care o întinzi pe piele. Las-o să acționeze cel puțin 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. La final vei vedea că pielea este fină, strălucitoare și hrănită.

10. Are proprietăți anti-îmbătrânire

Datorită tuturor nutrienților și acizilor din compoziție, lăptișorul de matcă poate fi folosit pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Îți poți face mască la tine acasă sau poți cumpăra produse naturale ce conțin în mare parte acest ingredient miraculos.

Alte afecțiuni pe care le poți trata cu lăptișorul de matcă: ulcerul gastric, pancreatita, astmul, sindromul premenstrual, afecțiunile rinichilor.

Foto laptisor de matca Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Retete naturiste