La fiecare 30 de secunde cineva moare de cancer pulmonar

La fiecare 30 de secunde cineva moare de cancer pulmonar

Symbol Rauchen,  Skeleton Hand Holding Cigarette

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a derulat în luna noiembrie Campania de informare Câştigă timp! Cancerul pulmonar îţi poate fura timpul' –pentru a atrage atenţia asupra riscului acestei afecţiuni

Cancerul pulmonar este considerat a fi ucigaşul nr. 1 în rândul afecţiunilor maligne. Acest tip de malignitate ucide anual mai multe persoane decât cancerul de sân şi de prostată împreună.

Câştigă timp! Cancerul pulmonar îţi poate fura timpul' – este mesajul pe care îl transmit pacienţilor FABC, Liga Română de Cancer, Societatea Naţională de Oncologie Medicală din România Sectiunea de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie si Societatea Română de Pneumologie.

Mortalitatea în urma cancerului pulmonar nu este încă surclasată de nicio altă malignitate. La fiecare 30 de secunde, undeva în lume, o persoană moare din cauza cancerului pulmonar, declară doctorul pneumolog Dorin Vancea, preşedintele Secţiunii de Cancer Pulmonar a Societăţii Române de Pneumologie.

Cauza principală a cancerului pulmonar este reprezentată, la peste 90% din pacienţi, de fumat. Statisticile arată că, în rândul bărbaţilor fumători, riscul de apariţie a cancerului pulmonar este de 17%, în timp ce în rândul femeilor fumătoare este de 12%.

Persoanele care fumează mai mult de un pachet de ţigări pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de până la 25 de ori mai mare decât un nefumător.

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele se pot confunda cu o răceală persistentă sau cu tusea cauzată de fumat.

Informaţii despre cancerul pulmonar şi despre posibilităţile de diagnosticare vor putea fi regăsite pe toată durata campaniei pe site-ul www.invingemcancerul.ro și pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri