O seară muzicală romantică la Sala Radio

O seară muzicală romantică la Sala Radio

Martin Panteleev_foto mare

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, Orchestra naţională Radio va interpreta în prima parte a serii Concertul în mi minor pentru violoncel şi orchestră, semnat de Edward Elgar, cel mai important compozitor britanic de gen din sec. XIX – XX.

Razvan SumaDoi muzicieni internaţionali: Martin Panteleev, dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia şi violoncelistul Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu un repertoriu semnat de doi compozitori ai romantismului târziu – Rahmaninov şi Elgar, vor oferi o seară muzicală de excepţie la Sala Radio.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume.

Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel – unul dintre cei mai apreciați creatori de instrumente ai epocii sale – și a fost realizat la Paris în anul 1849.

Cea de-a doua parte a evenimentului va prilejui întâlnirea melomanilor cu o altă partitură specială: Simfonia a II-a în mi minor, a celebrului muzician rus Serghei Rahmaninov, a cărui premieră absolută a dirijat-o compozitorul însuşi la Sankt Petersburg, în 1908, bucurându-se imediat de un mare suces de public.

De această dată, la Sala Radio, simfonia va fi interpretată sub bagheta dirijorului bulgar Martin Panteleev – el însuşi compozitor şi autor deja al unui număr de trei simfonii.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro', în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri