La 12 ani cântărește cât un copil de un an: “Este cel mai mare grad de malnutriţie”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au început o anchetă după ce un copil a fost internat de urgență la spital. La 12 ani cântărește cât un copil de un an, iar medicii spun că este cel mai mare grad de malnutriție. 

Copilul de 12 ani a ajuns la Spitalul Județean Botoșani și se află în secția de anestezie și terapie intensivă, unde medicii îl monitorizează în permanență. Micuțul a ajuns la spital joi, deshidratat, iar medicii au constat că are o greutate mult sub cea normală, cântărind doar 6 kilograme.

La 12 ani cântărește cât un copil de un an

Copilul care la 12 ani cântărește cât un copil de un an, mai exact 6 kilograme, provine dintr-o familie cu patru copii și se pare că s-a născut cu mai multe probleme de sănătate.

“Este un copil dintr-o familie din zona Manoleasa. Este primul copil din patru, ceilalţi copii sunt sănătoşi. S-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică şi acum a venit foarte deshidratat, cu enterocolită şi deshidratare 10%. Copilul are 12 ani şi cântăreşte doar 6 kilograme, este cel mai mare grad de malnutriţie”, a spus managerul Spitalului de Urgenţă Botoşani, dr. Livia Mihalache, potrivit mediafax.ro.

În prezent, copilul se află sub supravegherea medicilor, în timp ce autoritățile încearcă să afle care sunt cauzele care au dus la alterarea stării de sănătate a copilului și cum a fost posibil ca la 12 ani, acesta să aibă o greutate potrivită unui copil de doar un an.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Lua anticoncepționale, dar cu toate acestea a rămas însărcinată de 3 ori la rând. Cea de-a treia sarcină a fost cu adevărat spectaculoasă!

O fetiță de 9 ani a murit după ce a mâncat o înghețată. Ce s-a întâmplat?

Crizele de gelozie, primul simptom al unei afecțiuni grave. O femeie a fost la un pas să își piardă viața!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri