Kira, fata lui Hagi, joacă într-un film cu un nume tulburător

Kira_Hagi

Regizorul Toma Enache a terminat filmările la ultimul său lung metraj intitulat “Între chin și amin.” Este povestea dramatică a unui tânăr compozitor care ajunge nevinovat într-o închisoare comunistă, de reeducare, așa cum era denumită în acele vremuri. Kira, fata lui Hagi, se află printre actorii noii generații care joacă în acest film.

Kira, fata lui Hagi, joacă într-un film cu un nume tulburător

“Între chin și amin” este un film despre celebrul experiment Pitești, iar la realizarea lui, mărturiile și informațiile oferite de supraviețuitori au fost de un real folos. Drama care se țese din spatele acestui nefericit experiment istoric îi are protagoniști pe doi tineri: un compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit ajuns în iadul închisorii din Pitești condus de torționarul Ciumău, șeful penitenciarului și pe logodnica lui Lia, interpretată de frumoasa Ana Pârvu.

Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lu Dumnezeu'. Din distribuție fac parte atât actori consacrați, cât și tineri talentați din noua generație, cum este Kira, fata lui Hagi, absolventă a Academiei de Teatru și Film din New York.

Îi amintim, printre alții, pe Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Victoria Cociaș, Petrică Moraru, George Stanca, Vali Popescu, Ana Pârvu, Csaba Ciugulitu, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica, Mircea Taiss, Bogdan Sălceanu, Remus Stănescu, Teodora Calagiu Garofil. Filmul va avea premiera anul viitor.

Director de imagine este Alexander Sachs, din Germania.

Experimentul Pitești

Închisoarea Pitești este numele sub care este cunoscut fostul penitenciar, celebru pentru așa-zisele încercări de „reeducare', efectuate sub autorizația autorităților comuniste. Astfel, închisoarea a primit denumirea Experimentul Pitești sau Fenomenul Pitești. Aici se administrau deținuților, majoritatea studenți, bătăi și torturi brutale, administrate  zilnic cu scopul de a reeduca.

foto: Libertatea

Citește și:

În exclusivitate pentru Avantaje, o dependentă de heroină din România se destăinuie: Mi-a distrus tinerețea, sănătatea. Am început să vând lucruri din casă și să fur, pentru o doză

Dana Demetrian, un nume al performanţei

Idei de afaceri: Mariana Brădescu Constantinescu scoate bani din piatră seacă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete