Jurnalista rusă Oksana Baulina a fost ucisă într-un bombardament din Ucraina

O jurnalistă rusă pe nume Oksana Baulina a fost ucisă în capitala Ucrainei, Kiev. Trupele ruse au bombardat un cartier rezidențial în care ea filmase daunele unui atac anterior, potrivit angajatorului ei.

Oksana Baulina „a murit în timpul unui bombardament în timp ce efectua o misiune editorială' în districtul Podil din Kiev, a scris miercuri The Insider. Site-ul rus de investigații, a cărui redacție are sediul în Letonia, a declarat că un alt civil a murit și el în bombardamente.

Alte două persoane care se aflau cu jurnalistul rus au fost, de asemenea, rănite și internate la spital, se arată în comunicat.

The Insider a spus că Baulina a lucrat pentru Fundația Anticorupție a liderului opoziției ruse Alexey Navalny, până când organizația a fost desemnată „extremistă' de către autoritățile ruse.

Acest lucru a determinat-o să părăsească țara și să continue să raporteze despre corupția din Rusia pentru The Insider, a spus instituția de știri.

După ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, Baulina a depus mai multe rapoarte de la Kiev și Lviv, în vestul Ucrainei.

„The Insider își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Oksana', a transmis site-ul.

Colegii Baulinei au apelat la rețelele de socializare pentru a-și prezenta condoleanțele.

Vladimir Milov, care a lucrat cu ea la grupul lui Navalny, a promis că o va răzbuna.

„Nu o voi uita niciodată și tuturor celor care sunt responsabili pentru moartea ei le promit că nu vor scăpa (doar) cu un proces și un verdict', a spus Milov pe Twitter.

Tot miercuri, grupul lui Tomilenko a declarat că un cameraman al unui post local de televiziune din orașul asediat Mariupol din sud a murit și el. Alți jurnaliști uciși în timpul invaziei ruse a Ucrainei includ un videograf american , un cameraman franco-irlandez și un producător ucrainean.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri