Atenție, părinți! Numărul cazurilor de varicelă este în creștere

Odată cu eliminarea restricțiilor legate de Coronavirus, se înregistrează tot mai multe cazuri de gripă, dar și de varicelă la copii.

Constatarea numărului tot mai mare de cazuri de varicelă a fost făcută de medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș' din Timișoara. Conform agenției de presă Rador, citată de G4 Media, aceștia s-au confruntat în ultima săptămână cu o expozie de cazuri, cu câte 3-4 pacienți diagnosticați zilnic.

Majoritatea copiilor au forme ușoare, însă există și două internări, cu manifestări mai severe.

Explozia aceasta are loc în contextul în care măsurile de igienă și protecție sanitară au fost mai ridicate în ultimii doi ani, drept urmare nu s-a înregistrat în zonă niciun caz de varicelă.

Vărsatul de vânt sau varicelă, boala copilăriei

Varicela este o boală contagioasă produsă de virusul varicelo-zosterian. Acesta provoacă apariția unei erupții cutanate care se transformă în vezicule ce pot provoca mâncărimi. Virusul se transmite ușor, pe cale respiratorie sau prin contact direct cu o persoană infectată, iar afecțiunea se poate întinde pe o perioadă de până la două săptămâni, timp în care persoana este considerată contagioasă.

Adulții bolnavi de varicelaă

În cazul în care adulții nu au avut în copilărie această boală, se pot confrunta cu manifestări mai severe ale acesteia, anunțate de indispoziție, pierderea poftei de mâncare, febră mare, dureri de cap, în gât sau tuse. Acestea preced apariția semnelor specifice.

Tratament

În ceea ce privește tratamentul, acesta se axează pe ținerea sub control și scăderea febrei, precum și atenuarea mâncărimilor. În cazul în care febra se prelungește sau apar alte semne de îngrijorare, trebuie mers imediat la medic. Izolarea copiilor de ceilalți colegi este obligatorie.

Pentru a preveni această infectare, există și vaccinuri care se administrează în perfectă stare de sănătate a copilului.

Citește și: Ai avut apendicită în copilărie? Ce riscuri aduce acest lucru sănătății?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri