Jamie Oliver, în faliment. Adevăratul motiv pentru care a închis 22 de restaurante din Marea Britanie

Jamie Oliver este în faliment. Celebrul bucătar a închis deja 22 din cele 25 dintre localurile pe care le deține în Marea Britanie. 1.300 de angajați își vor pierde locul de muncă.

Șansa salvării lanțului de restaurante ar fi ca societatea de audit care a preluat administrarea judiciară a acestora să găsească doritori să cumpere întregul lanţ sau cel puțin unul dintre restaurante.

Jamie Oliver a închis încă din 2017 şase restaurante, dând vina, la acea vreme pe Brexit. Oliver susținea atunci că, după referendum, ingredientele folosite la prepararea mâncărurilor se scumpiseră prea mult.

Jamie Oliver, în faliment. Anunțul a fost făcut de celebrul bucătar pe Twitter

Jamie Oliver (43 de ani) a anunţat printr-un mesaj publicat pe Twitter că afacerea lui a intrat în insolvenţă. El s-a declarat devastat de acest lucru și le-a mulțumit tuturor angajaților, promițându-le că nu vor rămâne neplătiți: “Prioritatea noastră în următoarele ore și zile este să colaborăm cu angajații care au fost concediați și să le oferim sprijinul și asistență de care au nevoie“, a spus antreprenorul citat de The Guardian.
Oliver a investit 4,5 milioane de euro doar anul acesta în restaurantele sale: „Sunt devastat de faptul că restaurantele noastre la care ţinem atât de mult au intrat în insolvenţă. Sunt profund întristat de acest deznodământ şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au muncit şi şi-au pus sufletul în această afacere. Aş vrea să le mulţumesc şi tuturor clienţilor, a fost o adevărată plăcere să gătim pentru voi. Înţeleg cât de grea este această perioadă pentru toţi cei afectaţi, a precizat antreprenorul.

Jamie Oliver, neputincios în fața “furtunii perfecte”

Într-un interviu acordat Financial Times, celebrul bucătar a precizat că este neputincios în fața “furtunii perfecte”, a chiriilor, a salariilor, a costurilor mâncării şi a impactului Brexit.
Jamie Oliver este un maestru bucătar celebru în Marea Britanie, supranumit „Naked Chef („Bucătarul dezbrăcat). Este cunoscut și apreciat în special pentru preparatele sănătoase inspirate din gastronomia britanică tradiţională. Celebritatea i-a adus contracte cu multe posturi de televiziune, unde prezintă show-uri culinare.

Citeste si
Sursa foto: facebook Jamie Oliver
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri