Intre noi doua

Mama si fiica – doua femei fata in fata, unite printr-o legatura speciala si complexa.

Vei ramane intotdeauna copilul care asteapta sfatul mamei, pentru ca ea are raspunsuri la toate?

Esti o femeie independenta, care isi vede de propria viata si pastreaza o legatura formala cu mama?

Sau esti cate putin din fiecare?

Intoteauna disponibila pentru tine

Primul zambet, primii pasi, prima zi de scoala – de fiecare data, mama a fost prezenta. Ea este cea care te indruma in viata si la ea alergi cand iti este greu. Intre timp, ai crescut si vrei sa ai propria viata; nu o mai intrebi pe ea cand ai nevoie de un sfat.

Si totusi, pentru ea ramai aceeasi fetita, care trebuie corectata atunci cand greseste. Critica felul cum te imbraci, te sfatuieste cum sa-ti aranjezi casa si pretinde sa o consulti atunci cand intervine o schimbare in viata ta personala.

In timp, relatia cu mama poate deveni dificila. Fata considera ca mama o sacaie si ca nimic din ce face ea nu i se pare destul de bine.
La randul ei, mama doreste ca fiica sa o asculte si sa-si duca viata conform educatiei pe care i-a dat-o.

R.Z., 22 de ani:
"Imi iubesc mama, dar ne intelegem din ce in ce mai greu. Eu o consider conservatoare, ea spune ca sunt o "rebela" si nimic n-o sa-mi reuseasca in viata daca o tin tot asa. Vrea cu tot dinadinsul sa ma fac remarcata intr-un domeniu care nu-mi place si nu ma intereseaza si, de aceea, ne certam mai tot timpul.
As vrea sa inteleaga ca nu mai sunt o fetita naiva, ca am acum ideile mele, convingerile mele, chiar daca acestea nu coincid cu propriile ei pareri. Si, la urma urmei, ce-o intereseaza pe ea daca n-am sa reusesc in viata? Doar e viata mea!"

Mama ramane mama, chiar daca anii trec peste tine

In realitate, si mama, si fiica au asteptari foarte mari una de la cealalta, dar uita ca privesc aceleasi situatii din puncte de vedere diferite.

Poate ca mama nu reuseste sa vada in tine femeia adulta, asa cum ti-ai dori, dar problemele apar abia atunci cand ii pretinzi sa nu mai fie mama, doar pentru ca ai crescut.
Cand erai copil, erai convinsa ca, atunci, ea poate face totul; intr-adevar, ea prelua toate greutatile tale, iti rezolva micile probleme, dar cu pretul propriei independente.

Maturizandu-te, vrei ca mama sa aiba viata ei si sa nu se mai "amestece" in a ta, uitand toti acei ani in care tocmai de acest "amestec" aveai nevoie.

Asteptarile tale fata de propria mama se schimba – ii ceri sa-si continue viata, ca si cum ar putea uita ca tu esti fiica ei. Dar poate o mama sa uite acest lucru?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Psihologie