Interviu cu Diana Cavallioti, actrița care joacă rolul principal din ”Ana, mon amour”

Diana Cavallioti

Călin Netzer, regizorul premiat cu “Ursul de Aur” pentru pelicula “Poziția Copilului”, revine pe marile ecrane cu 'Ana, mon amour'. Este o poveste de dragoste despre un cuplu în care cei doi nu pot ține pasul unul cu celălalt, și în care regizorul plonjează curajos în intimitatea celor doi, in cele mai tensionate momente din viața lor, de la începutul relației până la finalul ei.

Personajele principale, Ana și Toma, sunt interpretate de actorii Diana Cavallioti și Mircea Postelnicu. Am invitat-o pe Diana să răspundă la câteva întrebări, înainte de avanpremiera filmului, din 3 martie.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la scenariul filmului 'Ana, mon amour'?

M-am îndrăgostit din prima de scenariu, m-a cucerit felul în care complexitatea relaţiei dintre Ana şi Toma este prezentată, cadru cu cadru. Întotdeauna când vorbim de doi oameni care se iubesc, avem în faţă un puzzle de rezolvat. Faptul că scenariul te pune oarecum în situaţia de a te infiltra în poveste pentru a-ţi clarifica un conflict (care devine destul de repede unul interior) sau o despărțire, devine o interacţiune cu foarte multe ramificaţii.

Cât de mult te-a amprentat acest rol?

În lunile în care am repetat şi apoi în cele două luni de filmare am trăit o simbioză între persoana mea şi personajul pe care îl aveam în minte şi în suflet. Cred că am ajuns într-un punct unde gândeam şi simţeam altfel decât eram obişnuită, şi acum, reflectând, îmi dau seama că Ana era foarte prezentă în psihicul meu.

Normal, a fost o etapă de lucru, total necesară pentru acest gen de personaj. După terminarea filmărilor, lucrurile au devenit obiective şi sunt fericită că am putut să am acest gen de experienţă.

Citește și De la romanul 'Luminița, mon amour' la filmul 'Ana, mon amour', cu scriitorul și scenaristul Cezar Paul Bădescu

Care au fost cele mai dificile momente din timpul filmărilor?

Experienţa filmărilor a fost pe de-a-ntregul dificilă. Atmosfera pe care o veţi întâlni sau aţi întâlnit-o deja a fost aceeaşi şi pe durata filmărilor. Am creat cu toţii un mediu de lucru ermetic.

Ne-am protejat de tot ceea ce nu avea legătură cu povestea noastră. Am avut parte și de o echipă de filmare absolut extraordinară care a hrănit și crescut acest embrion care se dezvolta în braţele noastre. Ana, mon amour a fost un copil iubit de toată lumea.

Dar cele mai „împlinitoare'?

Conştiinţa că lucrezi la ceva cu toată fiinţă ta te luminează şi te împlineşte, în egală măsură, chiar dacă îţi este greu şi chiar dacă uneori simţi că nu mai poţi.

În fiecare dimineaţă de filmare mă mustram dacă aveam câtuşi de puţin impresia că e greu să mă trezesc la 4 sau că am în faţă încă o filmare de noapte şi că nu mai pot. E dificil să extrag un singur moment dintr-o experiență atât de încărcată de emoție.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte