Indiscretia, o calitate?

Se pare ca interesul crescut fata de treburile celorlalti face par­­te din bagajul nostru genetic si este inutil de ascuns sau negat. Specialistii spun ca atat barbatii, cat si femeile, manifesta curiozitate, doar ca in mod diferit.

La femei, curiozitatea are o importanta componenta emotionala. Barbatilor le place sa stie cum functioneaza lucrurile, femeile sunt mai interesate de ce gandesc sau simt oamenii.

De exemplu, sa presupunem ca unul dintre vecini si-a cumparat un Porsche nou, a slabit un pic si si-a lasat barba, in timp ce sotia lui pare trista si preocupata. Partenerul tau va observa doar masina si se va intreba cat a costat, ce viteza atinge si cat consuma. In schimb, tu te vei intreba daca domnul cu pricina are o iubita si care e aceea. Asta nu inseamna ca tu ai un defect, ci, dimpotriva, o calitate. Indiscretia e un capital social, spun expertii. Ea te ajuta sa fii la curent cu ce se intampla, sa-ti faci o idee a evolutiei lucrurilor si sa actionezi in consecinta. Asadar, cand vecinul va parasi domiciliul conjugal, tu vei fi pregatita cu batistute, o cafea si vorbe bune pentru vecina…

Cunoasterea inseamna putere
Curiozitatea te poate proteja. Femeile care suspecteaza tradarea partenerului o pot depista mai rapid, aruncandu-si privirea asupra chitantelor, extraselor de cont, mail­urilor sau facturii telefonice.

Curiozitatea ne ajuta sa simtim din timp pericolul si pe cei care vor sa ne pradeze. Cunoasterea inseamna pu­­te­­re si te ajuta sa iei cea mai buna decizie. Asta dincolo de faptul ca uneori e distractiv sa asculti sau sa citesti mesaje care nu-ti sunt adresate…

 

Fa-ti testul si afla cat de indiscreta esti!

Articol preluat din arhiva Edipresse.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie