Indiscretia, o calitate?

Se pare ca interesul crescut fata de treburile celorlalti face par­­te din bagajul nostru genetic si este inutil de ascuns sau negat. Specialistii spun ca atat barbatii, cat si femeile, manifesta curiozitate, doar ca in mod diferit.

La femei, curiozitatea are o importanta componenta emotionala. Barbatilor le place sa stie cum functioneaza lucrurile, femeile sunt mai interesate de ce gandesc sau simt oamenii.

De exemplu, sa presupunem ca unul dintre vecini si-a cumparat un Porsche nou, a slabit un pic si si-a lasat barba, in timp ce sotia lui pare trista si preocupata. Partenerul tau va observa doar masina si se va intreba cat a costat, ce viteza atinge si cat consuma. In schimb, tu te vei intreba daca domnul cu pricina are o iubita si care e aceea. Asta nu inseamna ca tu ai un defect, ci, dimpotriva, o calitate. Indiscretia e un capital social, spun expertii. Ea te ajuta sa fii la curent cu ce se intampla, sa-ti faci o idee a evolutiei lucrurilor si sa actionezi in consecinta. Asadar, cand vecinul va parasi domiciliul conjugal, tu vei fi pregatita cu batistute, o cafea si vorbe bune pentru vecina…

Cunoasterea inseamna putere
Curiozitatea te poate proteja. Femeile care suspecteaza tradarea partenerului o pot depista mai rapid, aruncandu-si privirea asupra chitantelor, extraselor de cont, mail­urilor sau facturii telefonice.

Curiozitatea ne ajuta sa simtim din timp pericolul si pe cei care vor sa ne pradeze. Cunoasterea inseamna pu­­te­­re si te ajuta sa iei cea mai buna decizie. Asta dincolo de faptul ca uneori e distractiv sa asculti sau sa citesti mesaje care nu-ti sunt adresate…

 

Fa-ti testul si afla cat de indiscreta esti!

Articol preluat din arhiva Edipresse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Psihologie