Incepe Cruciada Culturii

Romania este sub asediu. De ani buni. Mediocritatea, Prostul gust, Facilul, Vulgarul, Valorile Inversate, toate la un loc au lansat o ofensiva fara precedent impotriva Frumosului. Va suna familiar cuvintele de mai sus, nu?

Cultura unui popor este cartea lui de vizita. Este codul genetic dupa care poate fi identificat in Istoria universala. Din aceasta perspectiva, Romania e pe moarte. Criza morala, criza culturala.

Atacurile furibunde ale subculturii, cu reprezentantii ei odiosi si produsele lor de cea mai joasa speta, au reusit sa creeze brese si santuri in teritoriul cultural romanesc. Artistii autentici, oamenii de cultura, spectatorii avizati sunt izolati in grupuri si nu mai stiu unii de altii. Nu se mai gasesc. Nu se mai regasesc. Teritoriul cultural e scindat. E minat. Frumosul risca sa devina o notiune pe cale de disparitie.

Acest asediu trebuie sa se opreasca. Acum.

E timpul sa fim responsabili. Fata de frumos. Fata de cultura. Fata de arta. Fata de noi insine. E timpul sa luptam cu Mizeria. E timpul sa repunem frumosul in drepturi. Fie ca suntem spectatori, artisti, producatori, critici sau promotori ai fenomenului cultural, trebuie sa luptam. Trebuie sa pornim Cruciada Culturii.

Luptam pentru arta, iar frumosul ne este arma si scut. Cu fiecare spectacol de teatru, recital sau expozitie din cadrul Cruciadei Culturii recucerim orasul asuprit de urat. Pentru ca in lipsa unei agende culturale incarcate mediocritatea va domina in continuare. Cavalerii frumosului ne vin in ajutor, iar alaturi de ei pornim colonizarea.

Sarah Chang, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, este primul aliat al Cruciadei Culturii. Sub conducerea ei, pe 14 februarie iubitorii muzicii clasice vor porni Batalia viorii. Incepand cu ora 19:00, Ateneul Roman va fi gazda unui recital de exceptie sustinut de Sarah Chang alaturi de pianistul Andrew von Oeyen.

Dupa ce au incantat publicul celor mai mari orase ale lumii, Sarah Chang si Andrew von Oeyen vin la Bucuresti cu un program de recital deosebit:
Cesar Franck – Sonata in La major pentru vioara si pian
Christopher Theofanidis – Fantezie
Johannes Brahms – Sonata nr. 3 op. 108 in re minor pentru vioara si pian.

Biletele pentru recital vor fi puse in vanzare in reteaua Eventim. Astfel, intr-un an de pauza pentru Festivalul International “George Enescu”, Batalia viorii va raspunde cererii, mereu in crestere, pentru evenimente culturale.

Batalia viorii este doar prima lupta din cadrul Cruciadei Culturii. Noi teritorii asteapta sa fie cucerite. Noi cruciati vor lupta, an de an, pentru cauza frumosului.

Cruciada Culturii este o initiativa Agentia de Vise, agentie care concepe si implementeaza strategii de promovare a produselor prin cultura si entertainment, atat pe media clasice, cat si prin campanii creative de Internet marketing.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri