Incepe campania „Protejeaza-ti rinichii!“

In Iasi va fi organizat un mars pe traseul: Spitalul „Parhon” – Palatul Culturii – P-ta. Unirii – Spitalul „Parhon”. Participantii vor avea stegulete, pancarte si tricouri personalizate cu mesajele campaniei.

In Cluj-Napoca, la City Plaza, se va organiza o masa rotunda, la care vor participa medici nefrologi si diabetologi pentru a discuta despre semnificatia acestei zile. La eveniment vor participa Prof. Dr. Nicolae Hancu si Prof. Dr. Mirela Gherman-Caprioara.

La Craiova, intre orele 13.00 si 14.30, va fi organizat un mars pe traseul: Prefectura (P-ta. Mihai Viteazul) – Universitate – Prefectura. Participantii vor avea stegulete, pancarte si tricouri personalizate cu mesajele campaniei. La mars vor veni medici, studenti si personalitati locale. Tot in data de 11 martie, in Piata Mihai Viteazul va fi amenajat cu cort special, unde toti cei interesati pot veni sa isi verifice riscul de a dezvolta boala cronica de rinichi.

In Bucuresti, la Spitalul Clinic de Nefrologie „Prof. Dr. Carol Davila”, va avea loc un simpozion care va reuni 30 de medici. La eveniment vor participa medici foarte importanti in domeniul nefrologiei, precum si pacienti si personalitati.

In perioada 8 – 11 martie, in orasele: Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca au fost create puncte pentru informare si diagnosticare (in corturi special amenajate) pentru toti cei care au dorit sa isi verifice riscul de a dezvolta boala cronica de rinichi. In toate aceste locatii exista personal calificat care ofera celor interesati informatii si recomandari pentru eventuale investigatii ulterioare, acolo unde era necesar.

Locatiile sunt:

 • Bucuresti: Bucuresti Mall (Vitan), AFI Palace Cotroceni
 • Craiova: Piata Mihai Viteazul
 • Iasi: Iulius Mall
 • Cluj-Napoca: Iulius Mall
 • Timisoara: Iulius Mall

In toate aceste locatii va exista personal calificat care va oferi celor interesati informatii si recomandari pentru eventuale investigatii ulterioare, acolo unde este necesar. Medicii vor fi asistati in demersul lor de doua mascote, Ri si Nichi, care le vor imparti trecatorilor materiale informative despre boala cronica de rinichi.

Obiectivele acestei campanii sunt:

 •  incurajarea unui comportament preventiv;
 •  incurajarea monitorizarii sistematice a riscului de a dezvolta boala cronica de rinichi – mai ales pentru persoanele care sufera de diabet si/sau hipertensiune;
 •  sublinierea ideii ca diabetul si hipertensiunea sunt factori majori de risc in dezvoltarea bolii cronice de rinichi;
 •  educarea profesionistilor din domeniul sanatatii in ceea ce priveste rolul lor esential in depistarea si reducerea riscului de boala cronica de rinichi.
   
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate