În septembrie, statul român va oferi tichete de masă de 100 de lei celor care se vor vaccina

Pandemia COVID-19, cauzată de boala respiratorie acută severă SARS-CoV-2, continuă să se răspândească, provocând boli, moarte și dificultăți economice în întreaga lume. Vaccinurile nou dezvoltate sunt desfășurate la nivel național pentru a combate răspândirea acestuia prin atingerea imunității populației.

Dincolo de mesajele cu privire la beneficiile vaccinării COVID-19, pentru atingerea acestui obiectiv, statul român a găsit o modalitate de a stimula vaccinarea. Ministrul Sănătății a anunțat că începând cu luna septembrie toți cei care se vor vaccina cu schema completă împotriva Covid-19 vor primi, chiar de la centrul de vaccinare, un stimulent financiar sub forma unor tichete de masă în valoare de 100 de lei.

„Probabil începând cu luna septembrie, nu știu exact data, dar sunt niște tehnicalități care trebuie îndeplinite. Cadrul legal, asigurarea resursei bugetare, după aceea tipărirea și distriubirea bonurilor de masă. Cred că până în septembie vom reuși să le îndeplinim.'

Aceste tichete, în valoare de 100 de lei, vor fi nominale.

Beneficiile stimulentelor financiare

Mai multe guverne din întreaga lume au decis să ofere stimulente financiare pentru cei care acceptă vaccinul.

Un studiu publicat pe serverul de pre-print medRxiv demonstrează că stimulentele financiare joacă un rol mai mare decât mesajele legate de sănătate în creșterea interesului vaccinului.

Pe întreaga planetă s-au organizat loterii, s-au oferit carduri cadou sau alte recompense celor care au ales să se vaccineze. Unii ar putea susține că programele de beneficii constrâng sau exploatează. Acest lucru este greșit.

Oferirea unui beneficiu nu poate constrânge deoarece, spre deosebire de o amenințare, un beneficiu oferit nu amenință să lipsească pe cineva de tot ceea ce altfel are dreptul, o cerință fundamentală de constituire a constrângerii. Unii susțin că ofertele de beneficii exploatează persoanele sărace. Persoanele care sunt mai puțin înstărite pot avea mai multă nevoie de beneficiile oferite.

Persoanele care aleg să fie vaccinate împotriva COVID-19 ajută societatea să pună capăt pandemiei. În timp ce programele de beneficii care recunosc sau încurajează alegerea lor de a fi vaccinate nu pot fi întotdeauna abordarea corectă și pot să nu fie o abordare durabilă, ele nu sunt nici în mod fundamental criticabile din punct de vedere etic, nici din punct de vedere etic unic.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri