În România încă se mai moare după un avort: cazul femeii de 45 de ani de la Ploiești

În România încă se mai moare după un avort. Cazul femeii din Ploiești care a murit la scurt timp după chiuretaj a îngrozit întreaga țara. Aproape nimeni nu mai credea că este posibil să mai mori, așa cum se întâmpla cu urmă cu 40 de ani în perioada comunismului, după un avort. Tenebrele medicinii făcută după ureche de amatori fără vocație încă ne mai bântuie. Doar că acum fac totul legal, la vedere și primesc bani pentru aceste manevre ucigătoare.

Femeia se numea Magdalena, avea 45 de ani, doi copii, era din Băicoi și a apelat la cabinetul privat al medicului Virgil Mircea Burciu, medic care ulterior fusese condamnat pentru luare de mită și avorturi ilegale.

Medicul ginecolog, după spusele martorilor, a plecat în grabă imediat ce a înlăturat sarcina din uterul femeii, chiar dacă sângerarea era vizibilă.

Prof. dr. Ştefan Buţureanu de la Maternitatea „Elena Doamna Iaşi, a vorbit în Ziarul de Iași despre complicațiile care pot apărea după un chiuretaj:

„În general, o complicaţie după un chiuretaj poate să apară în primele zece zile, generând o sângerare, durere pelvină, febra şi atunci femeia trebuie să se întoarcă la ginecolog. (…)

După chiuretaj, femeia nu trebuie să mai sângereze, nu trebuie să aibă dureri abdominale sau temperatură. Primele semne de genul: dureri abdominale, febră, scurgeri vaginale mai ciudate înseamnă o problemă şi trebuie să se apeleze numaidecât la un medic. Menstruaţia revine într-un interval cuprins între 21 şi 42 de zile de la data la care a fost efectuat avortul. Mai devreme de atât nu înseamnă menstruaţie, ci mai degrabă o endometrită, o sângerare ca urmare a chiuretajului. Contactele sexuale sunt permise după trecerea a cel puţin 14 zile de repaus sexual, pentru că totuşi acolo a fost o manevră chirurgicală. O femeie care a efectuat un avort trebuie să ştie că după şapte zile de la chiuretaj există riscul de a rămâne însărcinată, în cazul în care nu a folosit metode de contracepţie moderne.”

Foto > 123rf

Citeste și:

Un alt tânăr român adoptat de o familie de străini își caută familia în România

Fotografia care a îngrozit planeta: copiii în genunchi scriu pe scaunele transformate în mese. Nu cumva exagerăm???

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri