Fotografia care a îngrozit planeta: copiii în genunchi scriu pe scaunele transformate în mese. Nu cumva exagerăm???

Începutul acestui an școlar a adus multe incertitudini și nesiguranță, părinții elevilor au întrebări la care nu au primit răspuns, iar profesorii sunt martorii terifiați ai unor schimbări de logistică în întregul sistem de învățământ care pare zguduit din temelii.

Nu doar în România lucrurile se urnesc greu, cu sincope ci în majoritatea țărilor lumii. Dacă în țările africane copiii sunt tentați să abandoneze definitiv școala din cauza lipsei rețelelor de internet care face imposibilă școala on line, în Europa primele zile de școală au luat pe nepregătite autoritățile care, puse la zid de fotografiile care au circulat în social media, s-au văzut nevoite să admită că această situație unică este dificil de gestionat.

Același lucru s-a întâmplat și într-o țară civilizată cum e Italia de unde a pornit fotografia de mai jos.

Copiii în prima zi de școală stau în genunchi și scriu pe scaunele transformate în bănci. Această fotografie este dintr-o școală din Liguria, iar la vederea ei până și guvernatorul provinciei a exclamat șocat: „O imagine ca aceasta nu este demnă de o țară civilizată precum Italia.'

Imaginea copiilor care stau în genunchi, pe podeaua rece din piatră, pentru a putea scrie pe scaune, deoarece băncile lipsesc din clasă, a făcut între timp înconjurul planetei.

Cum a ajuns această poză șocantă pe rețelele de socializare? Ei bine, învățătoarea copiilor din clasa cu pricina a ținut neapărat să le arate părinților că elevii ei se adaptează îndiferent de situație. Pentru că băncile individuale nu sosiseră fizic în școala respectivă, învățătorii, din exces de zel, au ținut cursuri, așa cum se vede în fotografie.

Părinții revoltați au trimis poza ziarelor… 

Directorul școlii, luat la întrebări, a precizat că instituția se află încă în așteptare, în ceea ce privește băncile dar a specificat că activitățile în clase au avut orar redus….  circa 2 ore.

Foto: Facebook, 123rf

Citeste și:

Asta ascunde sub cămășile de la TV! Cum arată Corina Caragea în costum de baie?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri