În Afganistan acțiunile talibanilor împotriva femeilor sunt copiate după Evul Mediu

În Afganistan acțiunile talibanilor împotriva femeilor sunt copiate după Evul Mediu: femeile nu au voie să fie admirate, frumoase și atrăgătoare. Rolul lor e în bucătărie. În Kabul chipurile de pe fotografii au fost vopsite cu brutalitate din vitrinele saloanelor de înfrumusețare.

Represiunea îngrozitoare a talibanilor în urma teribilei lor preluări a Afganistanului a început deja, iar femeile au simțit imediat efectul deplin al puterii grupului.

Saloanele de înfrumusețare din toată țara, recent devastată de noul conflict, au intrat în vizorul talibanilor. În presa internațională au apărut o serie de imagini care au șocat opinia publică. Imaginile cu femei frumoase, machiate și aranjate sunt vandalizate de talibani.

SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Au existat tot mai multe temeri că talibanii își vor folosi represiunea și asupra femeilor cărora li se vor lua toate drepturile civile.
Uniunea Europeană a avertizat deja că va coopera cu guvernul afgan după revenirea la putere a talibanilor, doar dacă respectă drepturile fundamentale, inclusiv ale femeilor.

Potrivit Fox News, o femeie a fost ucisă pe străzile din Taloqan, în nord-estul Afganistanului, după ce și-a părăsit casa fără să poarte burka. O fotografie a presupusei execuții a fost publicată de agenția de știri care arată femeia întinsă într-o baltă de sânge în timp ce părinții ei și martorii oculari sunt adunați în jurul femeii moarte.

O fostă judecătoare de origine afgană a acordat un interviu emoționant postului TV Sky News, în care a vorbit pe larg despre „comportamentul oribil la care sunt supuse femeile dar și despre violența împotriva lor.'

Aceasta a susținut că unei femei i s-a dat foc pe motiv că a gătit prost pentru luptătorii talibani. Ea a adăugat: „Forțează oamenii să le dea mâncare și să le gătească mâncare.”
„În ultimele săptămâni foarte multe tinere au fost transportate în sicrie în țările vecine pentru a fi folosite ca sclave sexuale.”
„De asemenea, forțează familiile să căsătorească fiicele lor tinere cu luptătorii talibani.”

Foto: Hepta

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri