Imobiliare.ro: Orașul cu cea mai mare rată de scumpire a apartamentelor vechi!

În ultimele 12 luni, majorările de preț consemnate de locuințele finalizate până în anii ’90 au fost, per ansamblu, mai temperate comparativ cu variațiile de pe piața nouă. Totuși, în acest mare oraș al țării, unitățile locative vechi au cunoscut o marjă de creștere de două cifre în perioada menționată.

Pretențiile proprietarilor de apartamente (noi și vechi) din Timișoara s-au majorat cu 2% pe parcursul lui mai, ajungând la 1.104 euro pe metru pătrat util (de la 1.082 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lui aprilie); nivelul atins la finele lunii trecute este cu 11,2% mai ridicat față de cel valabil în perioada similară a anului precedent, respectiv 993 de euro pe metru pătrat.

Vrei să cumperi un apartament? Click pentru ofertele zilei!

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, atât apartamentele noi, cât și cele vechi au avut o traiectorie ascendentă a prețurilor luna trecută, cele două segmente ale pieței timișorene suportând marje relativ similare de creștere. Unitățile locative din cadrul ansamblurilor rezidențiale s-au apreciat însă ceva mai mult, respectiv cu 2,3% (de la 1.082 la 1.107 euro pe metru pătrat util) – ceea ce a dus la accentuarea diferenței față de locuințele din blocurile vechi. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când ajungeau la 1.006 euro pe metru pătrat, așteptările actuale ale vânzătorilor de pe piața nouă sunt cu 10% mai mari.

Vezi evoluția prețurilor locuințelor vechi și în alte orașe!

Pe de altă parte, suma medie solicitată pentru apartamentele vechi a crescut cu 2% în luna mai, de la 1.081 la 1.103 euro pe metru pătrat util. Față de intervalul similar din 2016, când acestea costau 991 de euro pe metru pătrat, cea din urmă valoare este cu 11,3% mai mare – fapt ce face din Timișoara orașul cu cel mai semnificativ salt al prețurilor pe piața veche la 12 luni. În mai, toate categoriile de apartamente au înregistrat scumpiri: garsonierele s-au apreciat cu 0,8% (de la 1.183 la 1.192 de euro pe metru pătrat), locuinţele cu două camere cu 3,1% (de la 1.107 la 1.141 de euro pe metru pătrat), cele cu trei camere cu 0,7% (de la 1.046 la 1.053 de euro pe metru pătrat), iar cele cu patru camere cu 0,8% (de la 958 la 966 de euro pe metru pătrat).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse