Imobiliare.ro: Cerere mare pe rezidențial! Vezi semnele

În prima jumătate a acestui an, piața locală a locuințelor s-a menținut pe un trend crescător – din perspectiva interesului pentru achiziții, dar nu numai. Faptul că cererea pentru acest sector se află în creștere este atestat de o serie de factori.

O asemenea dovadă este dată de apariția tot mai multor jucători dornici să gestioneze activitatea de tranzacționare pe această piață. Potrivit statisticilor efectuate de Clubul Profesioniștilor în Imobiliare (CPI), comunitatea brokerilor și profesioniștilor imobiliari lansată de Imobiliare.ro, numărul agențiilor imobiliare active în România a crescut cu 28% în ultimul an, în perioada iunie 2016-iunie 2017 mai exact. Astfel, la nivel național există în momentul de față 3.508 de firme de profil – fapt ce, raportat la ultimul deceniu, reprezintă o adevărată premieră. (În studiu au fost incluse agențiile cu cel puțin 10 oferte valabile în piață, promovate pe orice canal existent, în cursul unei luni.)

Click pentru a vedea și alte semne de creștere a pieței!

Din totalul companiilor active la nivel național, Capitala deține, de departe, ponderea majoritară, respectiv aproape o treime: în perioada menționată, numărul agențiilor imobiliare active în București s-a majorat cu 12%, până la 1.030 de unități. Pe de altă parte, numărul firmelor de profil a crescut cu 10% în Timișoara, cu 26% în Iași, cu 30% în Cluj-Napoca și cu 37% în Brașov. Cea mai mare creștere (ca pondere) a pieței a avut loc însă în Constanța, unde în prezent există cu 70% mai multe firme decât în urmă cu un an.

Aici te ținem la curent cu noutățile din imobiliare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse