Imobiliare.ro: 3 camere în Cluj, 15.000 de euro sub media pieței!

Imobiliare.ro: 3 camere în Cluj, 15.000 de euro sub media pieței!

Oportunitățile de upgrade imobiliar – de a trece la o locuință mai mare, mai nouă sau amplasată într-o zonă mai bună – depind mult de specificul fiecărei piețe. Cu cât prețurile dintr-un oraș sunt mai mari, cu atât se mărește și diferența dintre diferite categorii de locuințe (între două și trei camere, spre exemplu), ceea ce face ca această tranziție să fie mai dificilă. 

În momentul de față, Cluj-Napoca este cel mai „scump' oraș al țării când vine vorba despre cumărarea unei locuințe. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat pentru un apartament (nou sau vechi) de către vânzătorii din oraș ajungea, la finele lunii martie, la o valoare de 1.260 de euro pe metru pătrat, depășind la acest capitol chiar Bucureștiul – unde o locuință putea fi achiziționată, în medie, cu 1.175 de euro pe metru pătrat util. Nu este de mirare, așadar, că, în cazul apartamentelor mai spațioase, cu trei sau patru camere, prețurile din capitala Transilvaniei pot ajunge cu ușurință la 90.000-100.000 de euro.

Clujenii aflați în căutarea unor oportunități de upgrade imobiliar pot găsi însă și oferte mai accesibile. Acesta este cazul unui apartament cu trei camere disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro la un preț de 73.000 de euro. Acesta este amplasat în cartierul Mănăștur (zona Magazin Big), într-un bloc construit în anul 1980 (izolat termic), la etajul șase din zece. Locuința este decomandată, are o suprafață utilă de 67 de metri pătrați, o baie, debara și două balcoane.

Click pentru detalii despre proprietate!

Dincolo de localizare, de amplasamentul la un etaj intermediar și compartimentarea favorabilă, un avantaj semnificativ al acestei oferte rămâne, desigur, prețul. La o valoare de circa 1.090 de euro pe metru pătrat util, acesta se situează semnificativ sub media pieței – cu circa 15.000 de euro per total, dacă ne raportăm în mod specific la segmentul locuințelor vechi. Asta pentru că apartamentele din blocurile ridicate înainte de Revoluție sunt mai scumpe decât cele din noile ansambluri rezidențiale în Cluj-Napoca, ajungând la o medie de 1.315 euro pe metru pătrat (față de 1.196 de euro pe metru pătrat).

Vezi și alte apartamente de vânzare în Cluj-Napoca!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse