Fă o surpriză mamei sau fiicei tale și înscrieți-vă la concursul ”Portret de femeie”

portret de femeie

portret de femeie

O actriță foarte îndrăgită, Maia Morgenstern, spunea că o persoană poate avea într-o viață mai mai multe iubiri ori pasiuni, mai mulți parteneri, soți, iubiți, mai mulți copii, dar ceea ce e foarte sigur și nu poate fi schimbat este că are o singură mamă.

În fiecare an, în luna martie, m-am obișnuit să scriu pe o listă numele femeilor care mă inspiră în ceea ce fac; e un grozav exerciţiu de gratitudine şi ordonare a gândurilor. De fapt, completez o listă începută cu ani în urmă, când scriam ori editam poveștile multor femei de ispravă, apărute în revista Avantaje.

Multe mi-au devenit reper în creșterea mea profesională și personală și le datorez mult din devenirea mea. Nu am șters niciodată pe nimeni, chiar dacă poate relația s-a diluat, semn că alegerile au fost bine făcute și fiecare a contat la momentul potrivit.

Pe cât de firavă e solidaritatea feminină în România, pe atât de mult mi-am dorit să schimb măcar un pic din această stare de fapt atât de puțin constructivă și să promovez cât mai multe femei – pe cât de obișnuite, pe atât de neobișnuite în parcursul lor.

Una este mama

La începutul acestei liste sunt bineînțeles femeile cărora le datorez bucăţi mari din fiinţa şi din evoluţia mea – femeile din familia mea. Mamă, bunică, fiică, mătuși, verișoare – fiecare are un loc special și le onorez pe fiecare în felul ei. Atât de multe lucruri bune ne vin de la mama, dar și atât de multe frustrări ori disfuncționalități, încât chiar cred că e relația care ne impregnează cel mai puternic întregul parcurs al vieții – fie că ne place sau nu, într-un mod mai mult sau mai puțin constructiv.

Văd în jurul meu atât de multe familii măcinate de conflicte, de ne-comunicare, de ne-iubire, de suferințe și frustrări tot adunate sub preș, încât mă întreb care mai e normalitatea. Dar văd și multe relații mamă-fiică armonioase și bazate pe acceptare și iubire autentică încât îmi spun că mai există speranță.

Pentru mine a devenit mult mai clar ce înseamnă mama pentru mine doar atunci când și eu am devenit mamă pentru copiii mei. În rest, sunt doar păreri și încercări neizbutite de a te pune în pielea părinților tăi pe care nu îi poți înțelege pe de-a-ntregul decât atunci când ești și tu părinte.

Mamă și fiică – portrete de femeie

Vă invit să încercați și voi acest exercițiu și să vă înscrieți în concursul pe care îl organizăm special pentru a le face o surpriză femeilor importante din viața voastră. Intră pe www.avantaje.ro și caută platforma „Portret de femeie'. Trimite cea mai reușită poză a fiicei tale, a mamei tale sau a unei femei care contează pentru tine.

Cele mai reușite selecții vor beneficia de o transformare de stil și o ședință foto care vor avea loc în incinta Plaza România, pe data de 18 martie. Înscrie-te pe www.avantaje.ro/portretdefemeie și le poți face cea mai plăcută surpriză femeilor importante din viața ta! Ai ocazia să le mulțumești, să arăți că le prețuiești și să participați împreună la un concurs care să pună în evidență atât femeia, cât și legătura atât de specială dintre voi.

Autor: Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse