Iată ce sunt superalimentele și cine intră în această categorie

Matcha, chlorella, spirulină, maca, ghimbir – sunt doar câteva dintre alimentele care combină proprietăți nutritive excepționale, iar consumul lor contribuie la menținerea sănătății.

Românii și-au propus pentru 2019 să trăiască mai sănătos, iar preferințele lor alimentare ilustrează acest lucru, a arătat un sondaj recent al Vegis.ro. Mai mult decât atât, peste 80% dintre cei intervievați au precizat că o alimentație cât mai apropiată de natură ajută la menținerea unei stări de sănătate optime.

În acest context, superalimentele se numără printre categoriile de produse tot mai căutate, fiind o dovadă a faptului că românii înțeleg importanța diversificării surselor de nutrienți din meniul zilnic. Toate alimentele sunt sănătoase consumate în starea lor naturală, neprocesată, însă această categorie aparte conține  fructe, plante și legume originare din întreaga lume și care conțin un procentaj mare de vitamine, aminoacizi, antioxidanți și minerale.

Infografic Vegis Superalimente

Superalimentele pot fi împărțite în patru categorii: verzi (iarba de grâu, de orz, matcha, spirulina, chlorella, spanac etc), fructe și nuci (acai, afine, goji, noni, cătină, nuca de cocos etc), aromatice și condimente (aloe vera, ginseng, turmeric etc) și alte superalimente (miere, polen, ulei de rapiță, de avocado de cocos etc).

Fiecare continent cu minunile sale

Mierea de Manuka, care se găsește exclusiv în Australia și Noua Zeelandă, are importante proprietăți antiinflamatoare, antibiotice, este un antioxidant puternic și ajută în creșterea imunității. Matcha (care în japoneză înseamnă pudră de ceai) este considerată de majoritatea specialiștilor cel mai important sortiment de ceai verde datorită numeroaselor sale proprietăți benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi și care  stimulează detoxifierea organismului.

Goji, din îndepărtatul Tibet, este considerat un aliat puternic împotriva îmbătrânirii naturale a organismului și protejează ficatul, în timp ce chlorella, originară din Japonia, conține vitaminele B, C, E, magneziu, fier, fibre, clorofilă și proteine. Tot din Asia vin și pudra de spirulină cu un important aport de proteine sau moringa care este bogată în fier.

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse