Un eveniment unic: UN ALTFEL DE TÂRG AL OLARILOR ÎN MUZEUL ÎN AER LIBER DIN DUMBRAVA SIBIULUI

Frumos. Ceramic. Folositor. La Sibiu veți putea vizita un altfel de târg al olarilor în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Muzeul ASTRA organizează în perioada 17-21 iulie 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a VII-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica utilitară şi decorativă din zona Sibiului. Pe parcursul a patru zile, 30 de olari din România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale. Un juriu alcătuit din specialiști în olărit și gastronomie, va desemna cei mai buni olari şi bucătari – olari.

,,La acest târg fiecare olar trebuie să lucreze la roată şi să reproducă în faţa juriului un vas din colecţia Muzeului ASTRA […] să decoreze vasul cu motive şi ornamente specifice, în faţa comisiei de jurizare; să prezinte juriului două piese realizate în atelierul propriu şi să gătească în vasele proprii pe vatră deschisă sau în cuptor reţete tradiţionale zonei din care provin. Partea aplicată va avea loc pe durata desfășurării târgului, la Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi la Mediaş, Hanul Greweln (19 iulie 2019) şi va combina latura expoziţională şi cea comercială cu un grad mare de animaţie culturală, demonstraţii practice de olărit şi de gătit în vasele realizate. În contextul desemnării Sibiului, Regiune Gastronomică Europeană 2019 considerăm deosebit de important ca publicul să cunoască şi să deguste reţete tradiţionale şi mai ales să înveţe să le prepare chiar de la olari, în vase de lut ce pot fi folosite pe vatra deschisă.', a declarat Karla Roșca, muzeograf Muzeul ASTRA.

Evenimentul de patru zile include conferințe internaționale, ateliere experimentale de ardere a ceramicii în tehnica Raku, ateliere interactive de olărit pentru copii și adulți, demonstrații culinare și proiecții de filme. De asemenea, ziua de vineri 19 iulie este rezervată pentru o vizită de documentare la Fabrica Teracota Mediaș, singura din România care mai face cahle pentru sobele de teracotă, inscripționate impecabil.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse