Ghimbirul, un condiment ideal pentru întărirea sistemului imunitar

Datorită aromei sale puternice și iuți, ghimbirul este considerat un condiment. Însă, mai mult decât a fi un simplu condiment, este un super-aliment cu puternice proprietăți antiinflamatorii.

Ghimbirul este o rădăcinoasă care crește în zone călduroase și care, în ciuda aspectului său neprietenos, este o sursă incredibilă de substanțe necesare pentru buna funcționare a organismului. De câte ori ai ocazia, optează pentru varianta rădăcină, pe care să o răzuiești chiar tu. Ghimbirul mai există și sub formă de pudră, însă folosește-o mai degrabă în situații de urgență. De asemenea, în magazinele naturiste si mai găsește sub formă de capsule. Și nu în ultimul rând, există și sub formă de extract. Pe acestea din urmă, le poți folosi ca suplimente alimentare.

Ghimbirul – beneficii

Includerea ghimbirului în alimentație are numeroase beneficii, datorită ingredientelor pe care le conține. O rădăcină obișnuită conține vitamina B6, magneziu, potasiu, vitamina C, fosfor și zinc, precum și o substanță, zingibain, eficientă în eliminarea paraziților și a ouălor.

Această combinație este extrem de utilă în stimularea tractului gastro-intestinal, ajută la reducerea colesterolului, la stimularea sistemului imunitar, fiind considerat un afrodisiac natural.

Include ghimbirul în mâncărurile de zi cu zi

Se știe că ghimbirul este un remediu eficient atunci când te confrunți cu stări de greață și vomă. Femeile însărcinate apelează adesea la dropsuri pe bază de ghimbir.

În plus, poți pregăti:

Ceai pe bază de ghimbir

Ceaiul cu ghimbir este foarte ușor de pregătit. Se curăță și se rade rădăcina de ghimbir, se pune apă la fiert și când se atinge punctul de fierbere, se adaugă două lingurițe de ghimbir. După ce se strecoare, se adaugă zeama de lămâie și miere, cât să îndulcească aroma puternică a ghimbirului.

Pui cu ghimbir

Conform wwww.petitchef.ro, poți pregăti o mâncare delicioasă și aromată pe bază de pui și ghimbir. Pregătește carnea, condimenteaz-o cu sare și piper, adaugă apă peste, acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor. Între timp, pregătește un dressing din ghimbir ras, amestecat cu ulei de măsline, boia dulce, lămâie și verdețuri tocate. După 30 de minute, îndepărtează folia de aluminiu și adaugă dressingul. Se mai lasă neacoperit circa 30 de minute.

Citește și: Ciocolata neagră, beneficii pentru sănătate

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate