Gestul disperat al mamelor din Ucraina în cazul în care mor în război

O imagine îngrozitoare din Ucraina sfâșiată de război arată spatele unui copil mic mâzgălit cu numele și datele de contact ale familiei în cazul în care părinții vor fi uciși. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost distribuită de mama copilului pe Instagram și de jurnaliştii ucraineni pe Twitter.

În postarea ei pe Instagram, Sasha Makoviy a explicat motivul pentru care a recurs la acest gest. Ea spune că a scris detalii despre fiica ei, Vira, în vârstă de doi ani, în cazul în care li s-ar întâmpla ceva. Detaliile au fost pentru oricine ar putea să o ia după ce ea și soțul ei n-ar mai fi.

Ea adaugă că i-a venit în minte un gând absurd. „De ce nu am tatuat-o cu această informație?' se arată în postarea ei.

Spatele Virei avea detalii despre familia ei, numerele de telefon ale rudelor și data ei de naștere, potrivit redactia.ro.

„Am semnat-o cu mâinile tremurând foarte tare. Dar de ce? Știi cum este să te trezești cu sunete asurzitoare și puternice ale exploziilor care pot fi auzite pe zeci de kilometri', povestește Sasha Makoviy, mama Virei.

A doua fotografie din postare arată o bucată de hârtie cu detaliile Virei scrise în engleză și ucraineană. Numele și adresa părinților ei au fost, de asemenea, notate eventual pentru identificare. Femeia spune că încă nu poate arunca bucata de hârtie din salopeta ei, chiar dacă acum se aflau într-un loc sigur.

Ea a adăugat că abia a avut puterea să publice postarea pe Instagram.

Pe Twitter, un jurnalist din Ucraina a postat pe Twitter fotografia cu legenda: „Mamele ucrainene își scriu contactele de familie pe corpurile copiilor lor în cazul în care sunt uciși și copilul supraviețuiește. Și Europa încă discută despre gaz.'

Luna trecută, 109 cărucioare goale au fost păstrate în Piața Rynok din Lviv, ca o amintire sumbră a copiilor uciși în timpul războiului.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri