Gest impresionant al locuitorilor din Timiș față de luptătorii SIAS care l-au capturat pe ucigașul polițistului Cristian Amariei

ucigașul polițistului din Timiș

Pe pagina de facebook a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) a apărut o postare emoționantă după capturarea lui Marcel Lepa, cel care a împușcat mortal un polițist. 

Totul s-a întâmplat atunci când unul dintre cei 15 luptători din trupele SIAS s-a dus în piață să cumpere flori pentru a le depune la catafalcul colegului lor pierit în misiune.

Flori pentru Cristian Amariei

La puțin timp după ce criminalul a fost prins, cei 15 luptători de la SIAS s-au strâns în jurul comandantului. 

– Băieți, vă mulțumesc frumos! Vom pleca spre casă, dar nu înainte de a merge pe la Cristi. Trebuie să-i spunem că l-am prins.

– Merg eu să iau flori, spune lunetistul.

– Bun! Atunci, ne vedem cu toții la capelă!

Lunetistul grupei pleacă spre Timișoara. Se oprește în Piața Badea Cârțan și merge la prima florărie care îi iese în cale.

– Bună ziua!

– Să trăiți! îi răspunde un tânăr de aproximativ 30 de ani . L-ați prins?

– L-am prins!

O tăcere apăsătoare se lasă între cei doi. După câteva secunde dialogul este reluat.

– Aș vrea 50 de flori. Să fie albe, vă rog frumos!

– Nici nu vă dădeam altă culoare. Albul reprezintă puritate și reverență. Să știți că tare om bun a fost Cristi. Vin imediat!

În timp ce acesta pregătea florile, rând pe rând cei din piață veneau către polițist.

– Felicitări că l-ați prins pe criminal și condoleanțe pentru coleg! Să știți că și pe noi ne doare.

Cu greu își putea opri polițistul lacrimile.

– Gata! Aveți aici 100 de flori. 50 de la mine, 50 de la colega de vis-a vis.

– Cât mă costă?

– Să fiți sănătoși! Măcar atât să facem și noi!

Pe drumul de întoarcere către București, luptătorii de la trupele SIAS ne-au sunat și ne-au rugat să transmitem următorul mesaj:

MULȚUMIM PENTRU FLORI, TIMIȘOARA! CU RESPECT!

Marcel Lepa era urmărit internațional

Agentul-şef principal Cristian Amariei avea 43 de ani şi a murit duminică, 2 iunie 2019, împuşcat de un urmărit internaţional pe care avea ordin să-l captureze. Marcel Lepa a tras mai multe focuri de armă spre poliţiştii care îi blocaseră maşina. Două dintre ele l-au nimerit pe Amariei, care s-a prăbușit în șanțul de pe marginea drumului. Sosiți la fața locului, medicii au constatat decesul bărbatului, după mai multe minute de resuscitare. Cristian Amariei era tatăl a doi băieţi, de 7 ani, respectiv 14 ani.

Criminalul a fost prins două zile mai târziu, marți dimineață. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Marcel Lepa a fost capturat în localitatea Remetea, județul Timiș. În locuința în care se ascundea, trupele SIAS descinseseră cu o zi înainte și găsiseră urme de sânge. Potrivit sursei citate, Lepa a fost capturat fără ca polițiștii să tragă vreun foc de armă. Totul a durat aproximativ 20 de secunde. Criminalul era rănit în urma schimbului de focuri de duminică. Oamenii legii au găsit asupra lui pistolul cu care l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei și niște cartușe. Totodată, în fața casei era parcată o mașină în care au mai fost găsite alte două pistoale neletale, unul cu gaz, celălalt cu bile.

Sursa foto: pagina de facebook SIAS

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri