Folia de aluminiu, un adevărat pericol pentru sănătate. De ce să nu o folosești niciodată în bucătărie?

folia de aluminiu pericol pentru sănătate

Folia de aluminiu nu lipsește din nicio bucătărie, aceasta fiind un truc la care apelează foarte multe femei pentru a găti diferite feluri de mâncare. Chiar dacă este practică, folia de aluminiu ne poate pune sănătatea în pericol, mai ales atunci când intră în contact direct cu alimentele.

Să gătești peștele sau legumele folosind folia de aluminiu poate că ți se pare ceva absolut normal, însă acest truc nu este tocmai recomandat se specialiști. Corpul uman este construit în așa fel încât să suporte o cantitate destul de mare de aluminiu. Mai exact, 1mg pe kilogram, în fiecare zi. Cu toate acestea, cantitatea de aluminiu este adesea depășită, tocmai pentru că acesta se găsește nu numai în folia pe care o folosim frecvent, ci și în componența vaselor de gătit, în porumb, sare, condimente sau diferite ierburi. Astfel, este foarte ușor să depășești cantitatea recomandată și să te confrunți cu probleme de sănătate.

De ce este folia de aluminiu un pericol pentru sănătate?

Când gătești folosind folia de aluminiu, riscul ca acesta să ajungă în componența preparatelor este foarte mare. Odată ajuns în organism, aluminiul poate cauza multiple probleme de sănătate, mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni reumatice sau care au probleme la nivelul rinichilor.

În plus, o cantitate mare de aluminiu în corp poate distruge celulele de la nivelul creierului, lucru care va produce un dezechilibru total în organism.

Specialiștii recomandă înlocuirea vaselor care au în compoziția lor aluminiu cu cele de porțelan sau sticlă și renunțarea la folia de aluminiu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele două exerciții care te ajută să slăbești rapid și să ai o siluetă de invidiat

Amenajarea bucătăriei, în jurul lumii: cele mai cunoscute 4 stiluri

Ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de petele de vin roșu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse