Florin Iordache și-a dat demisia! Ministrul Justiției pleacă din Guvernul Grindeanu, după scandalul OUG 13

Florin Iordache și-a dat demisia! Ministrul Justiției pleacă din Guvernul Grindeanu, după scandalul OUG 13

După mai bine de o săptămână de proteste în stradă în toate orașele mari ale țării, în urma publicării Ordonanței 13, Florin Iordache și-a dat demisia din funcția de Ministrul al Justiției. El va rămâne însă parlamentar.

În urmă cu puțin timp, Florin Iordache a anunțat, astăzi, această veste. El a făcut câteva declarații scurte pe această temă.

„De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Vă mulțumesc', a anunțat Florin Iordache, conform digi24.ro.

El a precizat că toate inițiativele pe care și le-a asumat au fost „legale și constituționale'. Declarația lui Florin Iordache a fost foarte scurtă și a durat doar 45 de minute. El a plecat imediat și nu a răspuns deloc întrebărilor jurnaliștilor.

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit despre această informație de ieri

Premierul Sorin Grindeanu a informat, miercuri, că va anunța decizia sa în privința lui Florin Iordache după ședința de joi a Guvernului.

„O să am o discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață, iar mâine, după ședința de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunț ce decizie am luat. (…) Decizia mea e luată', a spus Sorin Grindeanu, conform sursei citate.

Grindeanu a sugerat faptul că a avut discuții și cu reprezentanții PSD cu privire la situația ministrului Florin Iordache.

„Este un Guvern (…) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuții cu liderii politici. Liderii politici și-au spus — (…) unii dintre ei — punctul de vedere. (…) Această primă discuție pe care o aștept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult și pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curții Constituționale și pe ceea ce se va întâmpla și mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia', a mai precizat premierul Sorin Grindeanu.

Florin Iordache a avut cel mai scurt mandat de Ministrul Justiție din istorie.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Soţia ministrului justiției Florin Iordache este pensionară la 47 de ani, cu 12.000 de lei/lună

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri