Soţia ministrului justiției Florin Iordache este pensionară la 47 de ani, cu 12.000 de lei/lună

Soţia ministrului justiției Florin Iordache este pensionară la 47 de ani, cu 12.000 de lei/lună

Florin Iordache este ministrul Justiției care a plănuit publicarea ordonanțelor de urgență adoptate marţi seara de Guvern, privind modificarea Codului Penal şi graţierea unor categorii de detinuţi. După difuzarea imaginilor de la conferințele de presă care au urmat după acest moment, el a fost botezat „ministrul altă întrebare', după ce a refuzat în repetate rânduri să răspundă la întrebările jurnaliștilor. 

Florin Iordache nu este singurul din familia sa care profesează în domeniul justiției, el fiind și fost deputat, dar și membru al Comisiei de Arbitraj. Soția sa a fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar s-a pensionat în anul 2015 la vârsta de 47 de ani.

Cine este soția lui Florin Iordache?

În anul 2015, presa de atunci a scris despre judecătoarea Magdalena Iordache a preferat să se pensioneze decât să judece un caz celebru coordonat de DNA, conform bzb.ro. După mai bine de 20 de ani de muncă și după ce a plecat de la Judecatoria Caracal, Magdalena Iordache a ajuns la Înalta Curte tocmai când i-a fost repartizat dosarul de corupţie al Alinei Bica, fosta şefă DIICOT. Pe atunci, la finalul anului 2014, Florin Iordache era deputat PSD de Olt.

Magdalena Iordache a făcut tot ce-a putut să scape de acest dosar. A făcut patru cereri de recuzare, toate însă i-au fost respinse. Când a văzut că nu există nicio altă cale, judecatoarea şi-a înaintat cererea de pensionare către CSM, care i-a fost şi aprobată în ianuarie 2015. Magdalena Iordache avea doar 47 de ani în acel moment, iar pensia pe care a câştigat-o anul trecut, conform celei mai recente declaraţii de avere a lui Florin Iordache a fost de peste 12.000 de lei pe lună. În prezent, ea îşi completeaza veniturile şi din drepturi de autor. Fosta judecatoare este şi senior editor la revista Universul Juridic.

În trecut, Magdalena Iordache a făcut parte şi din completul de judecată care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşii Tamara', însă s-a recuzat în „Trofeul Calităţii'.

Fiica lui Florin Iordache s-a angajat recent la BNR

La finalul anului trecut, a avut loc un proces de recrutare la banca centrală pentru extinderea departamentului de relaţii cu publicul. Fiica ministrului Florin Iordache, Delia Iordache, a fost angajată începând cu data de 1 ianuarie 2017 la Cancelaria BNR. Înainte a ajunge aici, fata în vârstă de 25 de ani a ocupat o funcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relaţia cu Românii de pretutindeni.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu soția și fiica lui Florin Iordache.

Foto: Facebook, romanialibera.ro, bzb.ro, Aktual24

Mihaela Tudor 

Citește și:

Amănunte interesante despre soția premierului Sorin Grindeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri