Filme pentru mici si mari

Filme pentru mici si mari

Te invitam sa asisti la un spectacol de magie nemaiintalnit. Chiar daca scenariul a fost creat special pentru copii, cine a zis ca accesul adultilor este interzis?

La scoala Hogwarts
Aici ai luat primele lectii de zbor pe matura, aici ai purtat cu mandrie pelerina de vrajitor si tot aici l-ai cunoscut pe Harry Potter.

"Harry Potter si Piatra Filozofala", primul film din seria "Harry Potter", a reusit sa-i atraga de partea sa nu doar pe cei obisnuiti cu scrierile lui J. K. Rowling – autoarea britanica a colectiei de carti care a stat la baza filmelor – ci si pe cei curiosi sa afle ce se ascunde in spatele povestii baiatului brunet, cu ochelari.

Numarul celor dornici de a vedea filmul a fost insa atat de mare, incat a ajuns sa bata recordul la incasari inca din prima saptamana de difuzare.

Copie fidela a cartii, seria de filme "Harry Potter" – "Harry si Piatra Filosofala" (2001), "Harry Potter si Camera Secretelor" (2002), "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban" (2004), "Harry Potter si Pocalul de Foc" (2005) si "Harry Potter si Ordinul Phoenix" (2007) – cel mai recent – prezinta povestea unui adolescent care, la doar 11 ani, afla ca este un vrajitor in devenire.

Harry trebuie sa urmeze cursurile unei scoli celebre de farmece si vrajitorii, Scoala Hogwarts, unde, alaturi de noii sai prieteni, Hermione si Ron, va descoperi un loc magic.

Povestea se concentreaza in jurul numeroaselor confruntari dintre Harry Potter si un vrajitor malefic, Lordul Voldemort, cel care i-a ucis parintii din dorinta de a deveni noul conducator al tinutului Hogwarts.

Desi initial se zvonise ca regizorul seriei va fi Steven Spielberg, acesta a refuzat oferta. Spielberg dorea sa faca un film de animatie in care Haley Joel Osment, baietelul blond din "Al saselea simt", sa devina vocea Harry Potter. In cele din urma, Chris Columbus, cunoscut pentru "Singur Acasa" si "Mrs. Doubfire", a fost cel care s-a ocupat de regia filmelor.

Cele cinci episoade au reprezentat un drum de initiere atat pentru Harry Potter, cat si pentru cel care il joaca de mai bine de sase ani, Daniel Radcliffe, aflat acum la varsta majoratului. Daniel este "cel mai cunoscut vrajitor al Marii Britanii", cum a fost numit de presa, dar si cel mai bogat adolescent, cu o avere estimata la peste 30 de milioane de lire sterline.

Pentru un inel
Hobbiti, pitici, oameni, elfi, vrajitori, troli, orci, calareti si Uruk-hai. Acestea sunt personajele care te-au insotit de-a lungul calatoriei pe care ai facut-o in fascinanta lume a Pamantului de Mijloc.

Un taram de basm pe care scriitorul J.R.R. Tolkien l-a descris inca din 1954, odata cu aparitia primului volum dintr-o epopee structurata in trei parti.

Povestea lui Tolkien a fost reluata de regizorul Peter Jackson care a transformat-o intr-o serie de filme ce s-a bucurat de un real succes in randul spectatorilor si al criticilor – printre premiile obtinute la diverse festivaluri de film s-au numarat si 17 premii Oscar.

In centrul celor trei filme, "Fratia inelului" (2001), "Cele doua turnuri" (2002) si "Intoarcerea Regelui" (2003) se afla povestea lui Frodo Baggins, un hobbit timid care mosteneste Inelul Unic, instrument al puterii absolute care i-ar permite lui Sauron, Senior al Tenebrelor din Mordor, sa conduca Pamantul de Mijloc.

Pentru a evita aceasta tragedie, Frodo, insotit de o Fratie, trebuie sa duca Inelul la Muntele de Foc si sa-l distruga. Realizatorii au considerat ca cel mai potrivit pentru rolul lui Frodo ar fi Elijah Wood, care s-a alaturat astfel unor nume deja cunoscute, ca Orlando Bloom, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Cate Blanchett sau Liv Tyler.

"Stapanul inelelor" impresioneaza mai ales prin efectele speciale – peste 2.730 de astfel de secvente – la care au lucrat 260 de artisti vizuali. Peste 270 de zile de filmare, 120 de tehnicieni, peste 900 de armuri, 2.000 de arme din cauciuc, la care se adauga jocul actoricesc; toate acestea au contribuit la succesul filmului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte