Fii parte din magie: EXPO 2020 DUBAI: “Connecting Minds, Creating the Future”

Expo 2020 Dubai va fi cel mai mare eveniment organizat vreodată în lumea arabă. Își deschide porțile către lume la data de 1 octombrie 2021. Acoperind o suprafață de 4,38 kilometri pătrați – echivalentă cu 600 de terenuri de fotbal – evenimentul va primi mai mult de 200 de participanți – incluzând 192 de țări, companii și organizații, primând spiritul de cooperare și colaborare internațională.

La Expo 2020 va fi întreaga lume într-un singur loc, o platformă unde milioane de oameni, inclusiv lideri mondiali și unele dintre cele mai strălucite minți, se reunesc pentru a discuta și a aborda unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă umanitatea astăzi.

Tema sa, „Conectarea minților, crearea viitorului' se bazează pe convingerea că inovația și progresul sunt rezultatul faptului că oamenii din diferite domenii și medii se reunesc în moduri noi și unice cu scopul de a împărtăși idei. Expo 2020 va explora puterea conexiunilor, totul vibrand în jurul subtemelor-cheie ale Oportunității, Mobilității și Sustenabilității, domenii pe care le consideră fundamentale în modelarea lumii noastre.

Cu accent prioritar pe sănătate și siguranță, la Expo 2020 toți vizitatorii vor descoperi culturile lumii, experiențe unice și captivante și inovații care vor schimba viața, care vor avea un impact semnificativ și pozitiv asupra planetei noastre și a oamenilor săi.

Construit pe ideea de moștenire semnificativă și măsurabilă pe termen lung, după ce își va închide porțile site-ul Expo se va transforma în District 2020 – o comunitate globală model, care va regândi orașele viitorului.

World Expos – o casă pentru cele mai mari inovații

Timp de 170 de ani, expozițiile mondiale au reușit să fie nu numai legătura dintre națiuni, ci mai ales scena pe care au fost prezentate unele dintre cele mai mari invenții ale lumii care au modelat societatea în care trăim astăzi. Mai mult, datorită acestor evenimente istorice, au fost dezvoltate orașe, anumite clădiri au devenit repere și au fost trasate noi direcții pentru omenire. Expo 2020 va continua această tradiție cu ajutorul celei mai recente tehnologii de pe întreg mapamondul.

Istoria World Expos începe în 1851 cu Marea Expoziție. A avut loc la Londra în iconicul Palat de Cristal și a prezentat invențiile Revoluției Industriale. De atunci, aceste adunări globale au avut loc la fiecare cinci ani și au prezentat lumii invenții care astazi sunt considerate indispensabile.

* Expo 1855 Paris a fost pasul facut de omenire spre inovații precum locomotiva, mașinile de cusut Singer, mașina de spălat a lui Moore, motoarele hidraulice, mașina de tuns iarba, ventilatoarele, percolatorul hidrostatic, capabil să producă 2.000 de căni de cafea pe oră.

* Mașina analiticăa al lui Charles Babbage – unul dintre primele computere mecanice – a fost expusă la London International Exhibition on Industry and Art din 1862.


* Alexander Graham Bell a prezentat primul telefon din lume în 1876 la Philadelphias Centennial Exposition of Arts, Manufactures and Products of the Soil and Mine.


* În timpul Expo 1878 Paris, dirijabilul gigant al lui Henri Giffard cu abur a ridicat vizitatorii până la 600 de metri deasupra Parisului.

* Turnului Eiffel cunoaște faima la Expoziția universală din Paris în 1889, a zecea expoziție mondială care a avut loc. Turnul Eiffel a fost principalul simbol al evenimentului. El nu a cunoscut popularitatea imediat, unii militând pentru demontarea sa după închiderea expoziției.


* “Big Wheel” a lui George Ferris’, o premieră mondială, a fost instalată la Worlds Columbian Exposition din Chicago în 1893, spre imensa încântare a vizitatorilor.

* Multe inovații din domeniul alimentar au fost prezentate la Expozițiile Mondiale, delectând papilele gustative ale vizitatorilor. Iar printre cele mai faimoase exemple sunt popcornul și Heinz Ketchup (prezentate la Philadelphias Centennial Exposition din 1876) și conurile de înghețată (prezentate la Louisiana Purchase Exposition din St Louis în 1904).

* Cele trei realizări științifice principale care au fost prezentate la Expo 1904 (Louisiana Purchase Exposition) – automobilele, tehnologia fără fir și aeronautica – au fost expuse în palate albe numite „Orașul de Fildeș'.

* În cadrul Exposition Universelle et Internationale de Liège din 1905, piesele cele mai importante au fost o lupă de amprentă prezentată de poliția din Paris, precum și proiectorul cronofon al lui Léon Gaumont, care a fost unul dintre primele dispozitive care sincronizează filmul cu sunetul.

* Prima emisiune TV în direct a fost făcută în cadrul New York Worlds Fair în 1939.

* Construit inițial pentru Exposition Universelle et Internationale din Bruxelles, Atomium a prezentat cele mai rapide ascensoare din lume de la acea vreme.

* Vizitatorii expoziției Seattle Century 21 din 1962 au fost uimiți de Shoebox IBM – un computer timpuriu care răspundea comenzilor vocale.

* The Century 21 Exposition din Seattle (1962) a prezentat Space Needle, un turn înalt de 185 de metri, cu un restaurant rotativ în partea de sus. A rămas un reper al orașului.

* Japan World Exposition Osaka 1970 a oferit vizitatorilor șansa să fie martori în premiera a ceea ce înseamnă tehnologia telefonului mobil.

* Teatrul Super Hi-Vision – cunoscut sub numele de Ultra HDTV – a debutat la Expo 2005 Aichi în Japonia.

* Al Wasl Plaza: Cel mai mare dom suspendat din lume este piesa centrală a Expo 2020 Dubai și va rămâne o structură reprezentativă, centrată pe evenimente și divertisment, parte din District 2020.

Expo 2020 Dubai – unic, umitor, creator de istorie

Expo 2020 Dubai este prima expoziție mondială care se desfășoară în regiunea Orientului Mijlociu, Africa și Asia de Sud si poate fi considerată una dintre cele mai importante din istoria expozițiilor. Pentru prima dată în istoria Expoziției Mondiale, fiecare țară participantă va avea propriul pavilion.

Timp de 182 de zile, Expo 2020 va fi un hub de activități, incluzând spectacole și parade, experiențe captivante, discuții perspicace, mâncare, artă, muzică, sport și multe altele. Vizitatorii vor trăi lumea într-un singur loc, deoarece 192 de țări își prezintă ambițiile pentru viitor, istoria bogată, culturile și mâncarea în cadrul pavilioanelor uimitoare. Există lucruri de făcut pentru fiecare vârstă și interes – indiferent dacă veniți cu familia sau în scop de afaceri, pentru a crea conexiuni.

Locația este concepută pentru a găzdui trei districte tematice în formă de petală, poziționate central în planul architectural, reflectând subtemele Oportunității, Mobilității și Sustenabilității.

Oportunitate (Opportunity)

The Opportunity Pavilion / Credit foto: Dubai Tourism; EXPO2020 Dubai

Prin subtema Oportunitate, Expo 2020 va examina modul în care potențialul comunităților și al persoanelor poate fi deblocat pentru a contribui la modelarea viitorului și a crea condiții egale pentru toată lumea, înglobând convingerea că fiecare acțiune are un efect, nu numai în comunitățile noastre, dar și în întreaga lume. Subtema Opportunity este strâns legată de obiectivele Sustainable Development Goals (SDGs), planul pentru pace și prosperitate pentru oameni și planetă.

Cele 17 obiective, care se află deja în centrul viziunii strategice a EAU, stau la baza activităților și obiectivelor Expo înainte, în timpul și după cele șase luni ale evenimentului. Ele sunt marcate la Expo în toate modurile, de la evidențierea modului în care țările plasează dezvoltarea durabilă la baza strategiilor lor, la angajarea activă, informarea și inspirarea a milioane de cetățeni pentru a face o diferență conștientă.

În cadrul Pavilionului Opportunity al Expo 2020, cunoscut sub numele de Mission Possible, ODD-urile vor fi aduse la viață pentru vizitatori. Aici, prin experiența interactivă din cadrul expoziției se va arăta modul în care fiecare dintre noi poate contribui, cum pași mici pot duce la schimbări mari și cum prin deblocarea unei oportunități la nivel local se poate obține un bine global.

Vizitatorii pot descoperi aici pavilioanele unor țări precum Marea Britanie, Monaco, Elveția, Ucraina și multe altele.

Mobilitate (Mobility)

The Mobility Pavilion / Credit foto: Dubai Tourism; EXPO2020 Dubai

Mobilitatea reprezintă mișcarea oamenilor, a bunurilor și serviciilor, a capitalului, a datelor, ideilor și culturilor. Poate însemna mișcare fizică, dar face referire și la conexiuni reale și virtuale.

Trăim într-o lume a conexiunilor nelimitate. Explorează orizonturi care stimulează progresul uman, deoarece mobilitatea continuă să transforme modul în care trăim, ne conectăm cu oamenii, înțelegem diferite culturi și schimbăm cunoștințe și idei.

Pavilionul Mobilității, numit Alif (după prima literă a alfabetului arab, simbolizand și începutul progresului și al orizonturilor noi), va oferi vizitatorilor o experiență incitantă și provocatoare la nivelul modului de gândire, demonstrând cum mobilitatea a condus la dezvoltarea omenirii de-a lungul existenței noastre – de la umilele noastre începuturi către lumea interconectată de azi și de maine.

În Districtul Mobilității vor avea pavilioane mai multor țări, inclusiv Polonia, Australia, Rusia și Republica Coreea.

Sustenabilitate (Sustainability)

The Sustainability Pavilion / Credit foto: Dubai Tourism; EXPO2020 Dubai

Pe măsură ce vor explora Districtul Sustenabilitatii, vizitatorii vor vedea unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume în acțiune, ce fac țările – inclusiv Brazilia, Republica Cehă, Singapore, Germania și România – pentru sustenabilitate și vor experimenta modul în care rasa umană se poate bucura de viață în armonie cu natura într-un viitor high-tech.

Pavilionul Sustenabilității Expo 2020, numit Terra (adică Planeta Pământ), va aduce la viață angajamentul Emiratelor Arabe Unite și al Expo 2020 față de sustenabilitate, acționând ca un catalizator pentru schimbare în EAU, în regiune și la nivel global.

Terra – Pavilionul Sustenabilității va evidenția necesitatea urgentă a abordării impactului negativ asupra mediului, printr-o experiență antrenantă și personală, care este concepută astfel încât să permită vizitatorilor să înțeleagă impactul lor asupra mediului și să devină agenți ai schimbării.

O experiență jucăușă, explorativă pentru copii, Terra este concepută pentru a le schimba mentalitatea și a-i încuraja să rupă ciclul consumerismului. Va rămâne în amintire ca un Centru Stiințific care va inspira tinerii și bătrânii să facă alegeri sustenabile pentru generațiile viitoare.

Al Wasl Plaza, inima Expo 2020 Dubai

The Al Wasl Plaza este inima care bate la Expo 2020. Punctul central al evenimentelor ce vor avea loc pe parcursul celor șase luni de eveniment, acesta va deveni cel mai nou reper emblematic din Dubai. Plaza este încununată de cupola Al Wasl – un spalier complicat, care are o lățime de 130 de metri și o înălțime de 67,5 metri. Designul domului evocă sigla Expo 2020, iar noaptea se va transforma în cea mai mare suprafață de proiecție 360 ​​de grade din lume, cu proiecții vizibile atât din interior, cât și din exterior, oferind vizitatorilor o experiență de neegalat.

The Al Wasl Plaza / Credit foto: Dubai Tourism; EXPO2020 Dubai

Expo 2020 – Water Feature' și Turnul de Observație The Garden in the Sky'

Garden in the Sky / Credit foto: Dubai Tourism; EXPO2020 Dubai

Aceste două locații vor uimi vizitatorii.

Apa, pământul și focul se combină pentru a face din Expo 2020 Water Feature' una dintre atracțiile de neratat. Cei prezenți pot vedea foi uriașe de apă care cad pe ziduri verticale înalte de 13 metri, care în timpul zilei curg într-un cerc de foc misterios, cu mai multe nuanțe, iar noaptea sfidează gravitația curgând în sus – totul pe acordurile muzicale ale premiatului compozitor care a semnat coloana sonoră a Game of Thrones. Situat între Al Wasl Plaza și Jubilee Park, Expo 2020 Water Feature combină elementele de apă, pământ și foc într-un mod care va surprinde și încânta simțurile.

Având o înălțime de 55 de metri deasupra solului, Garden in the Sky este un turn de observație și un „parc zburător', oferind imagini la 360 de grade ale locației Expo 2020 Dubai. Situat în Jubilee Park, etajul superior al turnului are plantați 10 copaci Peltophorum Inerme' și este legat prin scări de etajul inferior. Cunoscuți și sub numele de arborii flacără galbenă, Peltophorum Inerme sunt adaptați la clima caldă și aridă a Emiratelor și reprezintă o întreagă parte din parcurile și peisajele stradale din Dubai. Vizitatorii acestei locații, singura de acest gen din lume, vor intra în cabina inferioară din subsol și în cabina superioară de la parter. Cabinele interconectate se rotesc pe măsură ce urcă și coboară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber