Fertilizarea in vitro in Romania

Fertilizare in vitro

Bucuresti, 29 septembrie 2010: Conform ultimelor date oficiale, in Romania exista in acest moment 15 centre acreditate unde se realizeaza proceduri de fertilizare in vitro (FIV), aproximativ 5.000 de cicluri efectuandu-se anual in toata tara. Majoritatea centrelor realizeaza 100-150 de astfel de cicluri pe an. Prin comparatie, in Franta exista peste 150 de centre de fertilizare in vitro, unde se realizeaza in total peste 40.000 de cicluri FIV pe an.

In Romania, un numar subtantial dintre cele 5.000 de cicluri FIV efectuate anual se realizeaza in cadrul Centrului de Medicina Materno-Fetala din capitala, parte a grupului MedLife. Recent, acest centru a fost extins pentru a include si un Departament de Reproducere Umana, devenind astfel primul serviciu integrat de Medicina Reproductiva din Romania, care este sustinut de o echipa multidisciplinara formata din specialisti in reproducere umana asistata (FIV) si care ofera servicii de chirurgie reproductiva, endocrinologie reproductiva, embriologie, andrologie, genetica, psihologie, urologie.

„Rata de infertilitate, atat masculina cat si feminina, este in crestere din cauza incidentei crescute a bolilor cu transmitere sexuala, a varstei tot mai inaintate de conceptie, precum si a modificarilor de comportament social si alimentar. In Romania, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungand la 50% in cazul femeilor cu varsta de peste 40 de ani. Din pacate, insa, 56% dintre femeile care sufera de aceasta problema nu se adreseaza medicului.

Speram ca prin extinderea Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana sa venim in sprijinul acestor femei si a partenerilor lor, ajutandu-i sa inteleaga ca in zilele noastre infertilitatea este o afectiune care se poate trata si sa gasim impreuna solutia optima pentru tratament”, a declarat Dragos Albu, medic coordonator al Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana, MedLife.

Statisticile internationale din domeniu arata ca numarul de cicluri de tratament reproductiv a crescut in tarile dezvoltate cu 5-10% pe an, in ultimii cinci ani. Marea Britanie, Spania, Germania si Franta insumeaza 56% dintre toate ciclurile de tratament initiate in spatiul european, cu cifre variind intre aproximativ 44.000 si 66.000 de tratamente pe an. La nivel mondial, Europa detine primul loc in domeniul reproducerii umane asistate, totalizand aproximativ 54% din numarul de tratamente specifice initiate in lume.

Rata de succes este de 35-40% in cazul fertilizarii in vitro – procent valabil si in cazul procedurilor initiate in Romania si in cadrul Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana al MedLife. La acest centru, primul de acest gen din Romania, preturile variaza intre 1.700 de euro pentru fertilizarea in vitro si 250-300 de euro pentru inseminarea artificiala.

„Comparand statisticile internationale cu cele de la nivel local, observam cu usurinta potentialul imens al acestui segment medical – reproducerea umana asistata – in Romania, acesta fiind inca la inceput de drum. Din acest motiv, noul Centru de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana aduce mai multe noutati pe piata din Romania: crearea primului serviciu de andrologie, posibilitatea efectuarii de fertilizare in vitro cu ICSI la pacientii cu azoospermie obstructiva prin punctie testiculara, diagnosticul genetic preimplantational, abordarea multidisciplinara a pacientelor cu avorturi recurente”, a adaugat Dragos Albu, medic coordonator al Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana, MedLife.

In viitorul apropiat, MedLife vizeaza extinderea centrului de fertilizare in vitro si la nivel local, in orasele in care exista deja clinici MedLife – Brasov, Cluj, Timisoara, urmand ca numarul persoanelor care apeleaza la astfel de servicii sa se dubleze sau chiar sa se tripleze odata cu deschiderea acestor centre.

In cei doi ani de activitate individuala, fostul Centru de Medicina Materno-Fetala din cadrul MedLife a inregistrat peste 1.500 de cupluri infertile tratate sau aflate in curs de tratament.

Hiperclinica MedLife

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate