Femeile i-au depășit din nou pe bărbați. 5 capitole la care te descurci mai bine ca un bărbat

Femeile i-au depășit din nou pe bărbați. 5 capitole la care te descurci mai bine ca un bărbat

Pentru că sunt în permanență nevoite să își demonstreze competența și abilitățile, femeile au ajuns să se descurce mai bine ca bărbații în numeroase situații.

Sunt plătite cu 20% mai puțin decât bărbații, dar se descurcă mai bine la job și în viața personală. Femeile moderne și-au luat viața în propriile mâini și au învățat să ceară tare și răspicat ceea ce li se cuvine. În ajutor le vin și numeroase studii, care au dărâmat multe mituri și prejudecăți legate de cât de descurcărețe și inteligente sunt femeile. De fapt, statisticile arată că excelăm în numeroase domenii și aspecte ale vieții de zi cu zi, în care îi depășim pe reprezentații sexului tare.

Femeile își câștigă mai repede independența financiară

În 1950, doar 34% dintre femei lucrau cu normă întreagă și se puteau susține financiar singure. În 2013, numărul lor a crescut la 57,2%, potrivit unei statistici a Biroului de Muncă din SUA. Femeile sunt mult mai atente cu banii lor, știu să facă economii și să nu se îngroape în datorii, motiv pentru care își câștigă independența financiară mai rapid decât bărbații. Dacă 61% dintre femei spun că au un cont de economii, doar 51% dintre bărbați își pun bani deoparte pentru zile negre. Un cont de economii îți poate aduce numeroase beneficii și te va face să nu depinzi de nimeni, indiferent de situația în care te-ai afla. Există astfel de depozite bancare avantajoase, în care este foarte simplu să îți organizezi economiile și să îți creezi propriul sistem prin care să ai acces la bani. După cum observi, și dobânzile sunt atractive, așa că ai un dublu beneficiu când îți deschizi un astfel de cont de economii.

Femeile se pricep mai bine la programare

Domeniul IT pare rezervat bărbaților, însă studiile arată că, în ciuda așteptărilor, femeile se pricep mai bine la programare, mai ales când vine vorba despre crearea jocurilor pe calculator. Un studiu al Univeristății din Sussex a descoperit că femeile creează coduri mult mai complexe și se pricep mai bine la designul 3D pentru jocurile pe calculator. Acest lucru ar putea fi corelat și cu faptul că, la școală, fetele obțin note mai bune la științele exacte, precum matematica, fizica sau chimia, decât colegii lor de sex masculin. O explicație pentru acest lucru este faptul că fetele sunt mai disciplinate și mai motivate să obțină note mari decât băieții, simțind mai acut spiritul competiției.

Femeile suportă mai bine stresul unui interviu

O cercetare a Universității din Ontario a descoperit că femeile rezistă mai bine la stres, mai ales atunci când susțin un interviu de angajare. Ele vin mai bine pregătite la întâlnirea cu recrutorii, exersează în fața oglinzii răspunsurile și se încurajează înainte să intre la interviu. De cealaltă parte, bărbații nu trataează cu aceeași seriozitate interviurile, se pregătesc pe ultima sută de metri, motiv pentru care sunt mai puțin siguri pe ei, se simt mai stresați puși față în față cu angajatorul și gafează mai des.

Femeile au mai mult succes în domeniul investițiilor

Poate este nivelul de testosteron care îi face să ia decizii riscante sau poate temperamentul este diferit, dar bărbații nu au la fel de mult succes precum femeile atunci când iau o decizie  de investiție. Femeile sunt mai calme și cântăresc cu grijă fiecare risc și fiecare scenariu, înainte să ia o decizie finală. Rareori se întâmplă ca o femeie să joace totul pe o singură carte, motiv pentru care, în medie, obțin rezultate mai bune, cumulate în sume mai mici, însă fără pierderi semnificative. Asta în timp ce bărbații obțin sume mai mari din investiții, dar au pierderi pe măsură.

Femeile supraviețuiesc mai des accidentelor de circulație

Mitul spune că femeile nu sunt șoferi buni, însă statisticile arată că bărbații au un risc cu 77% mai mare să își piardă viața în trafic. Universitatea Carnegie Mellon a studiat acest fenomen și a concluzionat că femeile sunt mai precaute la volan, motiv pentru care accidentele în care sunt implicate ele sunt ciocniri ușoare, care nu le pun viața în pericol. În schimb, bărbații își asumă mai multe riscuri la volan, sunt mai predispuși să calce pedala de accelerație și nu au nici atenția distributivă a femeilor, motiv pentru care sunt implicați mai des în accidente grave de circulație.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:racorn

stiu ca am zis asta de multe ori, dar am sa o repet pana nu o mai gasesc: decizia se ia, nu se face.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse