Femeia anului 2010: Teo Zabava si Ionela Tudor

La aceasta categorie, premiul a fost impartit de doua doamne care activeaza in organizatii non-guvernamentale ce militeaza pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati.

Femeia anului 2010, Ionela Tudor

Ionela Tudor

Femeia anului 2010, Teo Zabava

Teo Zabava

Ele activeaza in organizatiile Active Watch Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation. Impreuna au organizat in 2010 prima editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati, numita Angajeaza abilitatea!, care a adus in prim plan si a premiat persoane cu dizabilitati care contrazic falsa imagine de oameni care trebuie tinuti in viata fara sa ofere nimic in schimb.

Acest eveniment si-a propus in primul rand sa schimbe perceptia si atitudinea societatii fata de persoanele cu dizabilitati si a aratat ca sunt oameni activi, creativi, combativi in incercarea lor de a-si depasi conditia, ca pot avea o viata decenta. Totul cu conditia de a nu fi marginalizati, dispretuiti si ignorati.

Gala „Angajeaza abilitatea!', organizata sub patronajul Reprezentantei Comisiei Euroene in Romania, este inceputul unei campanii de schimbare a statutului persoanelor cu dizabilitati si in tara noastra.

Este locul in care in fiecare an, se va auzi vocea acestor oameni, se vor face publice impresionante experiente de viata, de angajare, se vor gasi solutii, dar mai ales vom afla cine sunt ei, ce isi doresc, ce pot sa faca si sa ofere si cum ii putem include in lumea noastra.

Este spatiul public de intalnire intre persoanele cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass media, in dorinta de a gasi solutii concrete pentru valorificarea potentialului acestor persoane.

Femeia anului 2010, Teo Zabava, Ionela Tudor Femeia anului 2010, Diana Pascal
 Premiul a fost inmanat de Diana Pascal, de la Televiziunea Romana.

Pentru initiativa de a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati, trofeul Femeia Anului 2010 pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Categoriilor Defavorizate a fost atribuit doamnelor Teo Zabava, coordonatoarea programului Antidiscriminare al Active Watch Agentia de Monitorizare a Presei, si Ionela Tudor, coordonatoarea de comunicare a Fundatiei Motivation.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii