Femeia anului 2010: Elena Stoica

Femeia anului 2010: Elena Stoica

Femeia Anului 2010, Elena Stoica

Este profesoara de desen si coordonatoare a cercului de pictura “Culoare si Vis”, din cadrul Scolii Generale din Corbeni, judetul Arges. Pare neverosimibil ca intr-o tara in care sistemul de invatamant e in continua criza, falimentat financiar si mai ales moral, intr-un sat de munte sa existe un cerc de pictura.

Cu numerosi copii care isi gasesc in desen o vocatie, multi dintre ei fiind acum studenti sau deja absolventi ai Universitatii de Arte Plastice din Bucuresti. Pare de necrezut ca profesoara lor a ales sa ramana la sat si sa faca performanta in adevaratul sens al cuvantului, oferindu-le copiilor sansa de a aspira la o profesie, la o viata mai buna, in conditiile in care traiul lor la tara le limiteaza la maxim posibilitatile de a se realiza.

Din pacate, despre meritele acestei profesoare nu se stie mai nimic pe plan local, in timp ce zeci de alte tari de pe mai toate continentele i-au recunoscut talentul de exceptie cu diplome, atestate ori medalii de aur.

La Scoala de vara din America, unde merge cu copiii aproape in fiecare an, profesorii de acolo au rugat-o sa ramana si sa le impartaseasca din metodologia ei de predare, se pare unica in lume. Nu are asa ceva, pentru ca ceea ce ei numeau „metodologie geniala', se cheama de fapt, „vocatie' ori poate chiar „har'. A ales sa revina de fiecare data la Corbeni si sa-si continue misiunea.

Cu convingere si foarte multa modestie, luptandu-se deseori cu morile de vant ca sa poata gasi gratuit spatii in care copiii sa-si expuna lucrarile. Asta, in conditiile in care multe picturi ale copiilor si-au gasit locul in colectiile particulare ale familiei Clinton, ale lui Ted Turner si multe alte nume sonore. Senisibila la demersul nostru, gazda acestui eveniment, JW Marriott, ne-a oferit posibilitatea de a vedea chiar in sala Grand Ballroom, in care a avut loc Gala, 10 dintre cele mai bune lucrari ale elevilor de la cercul de pictura din Corbeni.

Femeia Anului 2010, Elena Stoica, Alessandra Stoicescu

Premiul a fost inmanat de Alessandra Stoicescu de la Antena 1.

Devotamentul acestei doamne profesoare demonstreaza faptul ca, indiferent de sistemul si politicile educationale deficitare, „omul sfinteste locul', de aceea revista Avantaje a decernat trofeul Femeia Anului 2010, la categoria Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare, doamnei Elena Stoica.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii