Femeia anului 2010: Cristina Nichita

Femeia anului 2010: Cristina Nichita

Femeia Anului 2010, Cristina Nichita
Este cunoscuta mai degraba drept creator de moda si mai putin ca militanta pentru drepturile copiilor cu autism. Ea insasi mama a unui baietel diagnosticat cu autism, s-a confruntat direct cu ignoranta care caracterizeaza sistemul medical, educational si social in privinta recuperarii copiilor si adolescentilor cu autism.

S-a informat despre terapiile de reabilitare care se practica in tarile civilizate, care nu sunt acceptate in Romania, si pe care parintii cu o situatie materiala modesta nu si le pot permite.

Este membru de onoare si sustinator al filialei iesene a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, care incearca sa convinga autoritatile ca nu e normal ca singurul lucru facut pentru acesti copii sa fie cel de a le stampila certificatul de handicapat care ii condamna la izolare. Alaturi de alti parinti din asociatie si de senatoarea Mihaela Popa, sustine initiativa unei legi speciale pentru autisti, care prevede formarea de personal specializat in ingrijirea acestor copii si integrarea lor in colectivitati si in societate, la fel cum se intampla in toate tarile civilizate.

In paralel cu acest demers, organizeaza evenimente dedicate constientizarii a ceea ce inseamna autismul infantil, dar si strangerii de fonduri pentru sustinerea parintilor cu venituri modeste care nu isi pot permite costurile terapiei de recuperare.

Femeia Anului 2010, Cristina Nichita, Cristina Simion

Premiul a fost inmanat de Cristina Simion, Director General Edipresse AS Romania.

Pentru daruirea cu care se implica in incercarea de a schimba statutul acestor copii, pentru tenacitatea cu care lupta impotriva ignorantei sistemului si a semenilor, revista Avantaje a decernat trofeul Femeia Anului 2010 la categoria Implicare si Responsabilitate Sociala doamnei Cristina Nichita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii