Femeia anului 2010: Prof. Dr. Margit Serban

Femeia anului 2010: Prof. Dr. Margit Serban

Femeia Anului 2010, Prof. Dr. Margit Serban
Este seful centrului de transplant medular, din cadrul Clinicii de Oncopediatrie a Spitalului de copii „Louis Turcanu' din Timisoara, aceasta clinica fiind construita si dotata aproape in intregime prin efortul echipei condusa de catre Domnia Sa.

In anul 2002 a realizat primul transplant medular din Romana, la un copil, deschizand astfel calea catre mai multe sperante la viata in cazul copiilor cu cancere de sange si limfatice. Micutii ei pacienti ii spun cu drag doamna profesor, echipa cu care lucreaza o alinta cu imens respect Frau, pentru ca este pe jumatate nemtoaica, iar parintii copiilor salvati – si sunt cateva mii – vorbesc despre ea cu recunostinta infinita.

Stie din experienta ce inseamna sa-ti pierzi propriul copil, iar aceasta tragedie personala a motivat-o si mai mult sa gaseasca solutii pentru a invinge moartea. Asa ca a transformat prin forte proprii Clinica de Oncopediatrie intr-unul din cele mai bune spitale din Romania.

Acum doreste sa creeze in cadrul clinicii un centru de excelenta, unde sa poata trata gratuit, si la standarde europene – care inseamna 80% sanse de vindecare – copiii bolnavi leucemie, care altfel sunt condamnati la liste lungi de asteptare sau nevoiti sa faca tratamente extrem de costisitoare prin spitalele capitalelor europene.

Crearea unui astfel de centru ar usura enorm calvarul de suferinte si umilinte ale copiilor si parintilor care sunt pusi pe liste de asteptare mult mai lungi decat vietile micilor pacienti. Dorinta acestei doamne doctor este ca fiecare caz de leucemie infantila sa nu se mai transforme intr-o tragedie, ci sa devina o boala tratabila si in Romania.

Datorita Domniei Sale, sute de copii nu se vor mai stinge asteptand intrarea in normalitate a sistemului sanitar din Romania, ci vor fi tratati decent, in tara lor.

Femeia Anului 2010,Prof. Dr. Margit Serban, Vlad Mixich

Premiul a fost inmanat de Vlad Mixich, jurnalist la agentia de presa Hotnews, premiat cu trofeul Tinarul Jurnalist al Anului 2008.

Pentru devotamentul neconditionat si profesionalismul de exceptie, revista Avantaje a decernat trofeul Femeia Anului 2010 pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Copilului doamnei prof. dr. Margit Serban.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii