“Femei Pe Bancnote”, o campanie inițiată cu prilejul Centenarului Marii Uniri și susținută de BNR

“Femei Pe Bancnote”, o campanie inițiată cu prilejul Centenarului Marii Uniri și susținută de BNR

De Centenarul Marii Uniri, Banca Națională a României a deschis pentru prima dată dialogul cu campania națională “Femei Pe Bancnote“. 

Prin convorbire telefonică, în cadrul unei emisiuni televizate, s-a pronunțat însuși purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu.
Acesta a declarat că “Femei Pe Bancnote” este un demers care surprinde realitatea actuală, adăugând că Banca Națională a României, prin oficialii săi, înțelege că este o cerință a societății.
Recunoscând că solicitarea campaniei naționale “Femei Pe Bancnote” este “cu adevărat întemeiată', Dan Suciu a menționat că, în perioada imediat următoare, va fi analizată modalitatea prin care se poate emite o nouă bancnotă de circulație națională, prima din istoria României, pe care să fie expusă o femeie de excepție.
Prin campania < < Femei Pe Bancnote > > , l-am invitat pe domnul Guvernator al Băncii Naționale să scrie istorie în România, așa cum Președintele Barack Obama a scris pentru America', declara Janina Nectara, inițiatoarea demersului.
În mandatul lui Barack Obama, a fost luată decizia ca eroina Harriet Tubman să fie pusă pe dolarul american, Președintele Americii declarând public că ideea de a pune și o femeie pe bancnotele naționale este una excelentă.
Am speranța că, în urma deliberărilor din perioada imediat următoare, BNR să pună în aplicare ceea ce admite că este întemeiat. Și ce frumos ar fi ca în curând să celebrăm atât emiterea bancnotei cu chip feminin, cât și pe domnul Isărescu, drept primul bărbat din istoria țării care onorează oficial succesul femeilor românce', menționează fondatoarea proiectului.
Un prim pas spre succes a fost deja făcut în cadrul campaniei. BNR a lansat o bancnotă aniversară pe care apar Regina Maria și Regele Ferdinand. Totuși, aceasta este o bancnotă de colecție, în ediție limitată. Janina Nectara crede că femeile merită o bancnotă de circulație naționala, pe care să o aibă toți românii, nu doar cei privilegiați.
Această bancnotă de colecție, exclusivistă, ne demonstrează că se poate realiza o nouă bancnotă dacă se vrea. Întrebarea este: bancnota reală cu o femeie se vrea? Va fi domnul Isarescu primul bărbat din istoria țării care va recunoaște oficial meritele femeilor românce?', se întreabă Janina Nectara pe pagina sa de Facebook.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse