Exerciții yoga pentru copii. Episodul 3: tehnica de relaxare „Postura copacului”

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Timpul petrecut alături de cei mici este unul foarte valoros, iar activitățile trebuie să fie dintre cele mai diverse. Exercițiile de yoga sunt modalitatea perfectă de relaxare atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

Dacă te gândeai că yoga este doar pentru cei mari, ei bine lucrurile nu stau tocmai așa. Există o serie de exerciții gândite special pentru a-i relaxa pe cei mici. Michelle Dumitru, instructor acreditat de Yoga Alliance USA pentru copii, familie, adulți și adolescenți, îți propune să încerci alături de copilul tău tehnica de relaxare „Postura copacului'. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să vă deplasați într-un spațiu amenajat special, ci puteți face acest exercițiu chiar în intimitatea casei.

Cum trebuie să procedezi pentru a realiza exercițiul „Postura copacului'?

Exercițiul cunoscut sub denumirea de „Postura copacului' nu numai că îl ajută pe cel mic să se relaxeze, ci îi întărește și coloana vertebrală. În plus, cu ajutorul acestei practici, copilul tău va reuși să găsească echilibrul perfect între fizic și psihic.

Postura copacului, după cum îi spune și numele, este inspirată din modul în care este construit un copac. Astfel, tot ce trebuie să faci împreună cu copilul tău este să stai în picioare, talpa piciorului drept trebuie să fie lipită fie pe laba piciorului stâng, fie pe gambă. Palmele trebuie unite în dreptul pieptului, iar ochii trebuie îndreptați către un anumit punct. După acest ritual, brațele trebuie ridicate în aer, într-o poziție asemănătoare cu cea a crengilor de copac, după care palmele se unesc din nou în jurul pieptului, urmând ca la finalul exercițiului, acestea să rămână pe lângă corp. Aceeași tehnică trebuie aplicată și pentru celălalt picior, asta pentru ca postura copacului să fie dusă până la capăt.

Urmărește materialul video pentru a vedea cum trebuie să procedezi pentru a realiza corect exercițiul „Postura copacului'.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Exerciții yoga pentru copii. Episodul 2: tehnica de relaxare „Balonul fermecat'

Exerciții yoga pentru copii. Episodul 1: tehnica „Salutul soarelui'

Mudra sau yoga mâinilor are efecte extraordinare asupra organismului! Iată cum se practică

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video