Evaluări cardiovasculare gratuite

Evaluări cardiovasculare gratuite

De astăzi, 25 octombrie, până pe 3 noiembrie, bucureştenii vor beneficia gratuit de evaluări cardiovasculare, la parcul de informare şi testare din parcul ‘Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR Titan).

Logo campanie Campania „Spune ce ai pe inimă' este susţinută de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Neurologie, Societatea Naţională de Medicina Familiei, şi de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3.

Acesta este primul demers de evaluare a riscului cardiovascular şi informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale, cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac şi unul dintre principalii factori de risc pentru accidentul vascular cerebral.

La nivel european se apreciază că aproximativ 6 milioane de persoane suferă de această afecţiune tăcută, iar în România se estimează că aproximativ 200.000 de oameni au fibrilație atrială.

De aceea, campania își propune să atragă atenția asupra riscurilor la care sunt supuse persoanele nediagnosticate și netratate – accidente vasculare cerebrale, de cele mai multe ori cu urmări tragice pentru tot restul vieții.

Astfel, în perioada 25 octombrie – 03 noiembrie 2013, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza' (Parcul IOR – Titan) din Bucureşti va fi amenajat un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale, unde oamenii vor beneficia şi de evaluări gratuite a riscului cardiovascular.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri