Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2017 – Modele de subiecte

Absolvire

Absolvire

Dacă ai un copil care urmează să aibă Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul în 2017 află că au apărut Modele de subiecte pentru elevii care vor susține anul viitor aceste două examene.

Potrivit presalibera.net, elevii din clasa a VIII-a și a XII-a care vor susține în 2017,  Evaluarea Națională și Bacalaureatul au începând de la 1 noiembrie, modele de subiecte pentru a se pregăti, după caz, pentru aceste două examene importante.

Aceste modele de subiecte au fost create de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) şi pot fi găsite pe  subiecte2017.edu.ro.

CNEE este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Educației şi este specializată în evaluare educaţională. Printre sarcinile acestei instituţii se află asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. De asemenea, aceasta  se ocupă şi cu următoarele:

 • elaborarea probelor de examen
 • elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru bunul mers al organizării şi desfăşurarii examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Citeşte şi Elevii învață fără manuale

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următorii factori:

 • formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională
 • un nivel mediu de dificultate
 • posibilitatea ca aceste subiecte să fie rezolvate în 2 ore.

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat

După cum se ştie la Bacalaureat există două tipuri de probe:

 • orale
 • scrise
 • în unele cazuri, fiind şi proba practică (spre exemplu, cei care optează să dea Bacalaureatul la Sport)

Modelele orientative de subiecte pentru Bacalaureatul românesc au fost concepute astfel încât să evidenţieze următoarele aspecte:

 1. capacitatea candidaților de analiză
 2. sinteză
 3. generalizare
 4. abstractizare

Aceste modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2017 urmăresc şi cuprinderea echilibrată a materiei studiate, fiind necesară demonstrarea competenţelor din programele de examen, dar şi încadrarea într-un anumit timp pentru rezolvarea lor.  Spre deosebire de 2015 nu au fost făcute modificări în structura subiectelor.

Citeşte şi Dragi părinți, cum vreți să vă 'capacitați' copiii pentru examen și pentru viață? Schimbând grila de punctaj?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie