Ești expertă în cumpărături dacă ții cont de aceste detalii

Cum sa devii experta la cumparaturi?

Când mergi la shopping, nu este suficient să alegi produsele pe care scrie 'la ofertă' sau 'promoție'. Trebuie să fii, de fapt, atentă la cu totul și cu totul alte detalii.

Legumele și fructele congelate

Nu le evita! S-a format o reputație proastă în jurul acestor alimente, considerate a fi de o calitate inferioară celor proaspete. Adevărul însă este că, fiind congelate imediat după recoltare, ele își păstrează mult mai bine calitățile nutritive. În plus, sunt și mai ieftine decât variantele proaspete necongelate.

Cumpără de sezon

Mai exact, fructe și legume de sezon, pe care le găsești la prețuri normale. Dacă vei alege ceva exotic sau ceva care este în afara sezonului, cu siguranță va trebui să-ți asumi faptul că vei scoate din portofel mai mulți bani.

Nu pleca fără listă

Poate te întrebi de ce ai avea nevoie, când știi exact ce să iei. Pentru că, în lipsa unei liste, cu siguranță te vei arunca la mai multe cumpărături decât sunt necesare. Iar când o cantitate mai mare de mâncare ajunge la gunoi pentru că nu ai reușit să echilibrezi situația, ajungi să te întrebi unde ai greșit? Foarte simplu: nu ai avut listă.

Fără cumpărături pe stomacul gol

S-a dovedit că atunci când faci cumpărături pe stomacul gol ai tendința de a cumpăra mult mai multă mâncare decât este necesar. Tocmai de aceea, înainte de a intra in supermarket, dacă simți că ți-e foame, mergi și mănâncă și abia apoi te poți apuca de treabă.

Foto: Shutterstock
Vezi și:
Cum te pregătești pentru cumpărăturile din weekend?
Cum faci cumpărături fără să-ți superi iubitul?
Fă-ți cumpărăturile în siguranță

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse