Este absolut șocant până unde a ajuns China cu produsele contrafăcute. O falsă formulă de lapte a ucis șase sugari și a îmbolnăvit peste 300.000

produsele contrafacute

Este absolut șocant până unde a ajuns China cu produsele contrafăcute! În acest caz chiar propriului popor. O falsă formulă de lapte a ucis șase sugari și a îmbolnăvit peste 300.000. Este scandalul zilei, ținut ascuns opiniei publice internaționale.

Șoc și groază în orașul Chenzhou, provincia Hunan. Mai mulți părinți devastați au făcut publice imagini ale copiilor lor, înfățișându-i cu capetele deformate. Aceștia au frunți enorme, curbate în exterior. Părinții susțin că deformarea s-a produs după ce micuții au fost hrăniți luni la rând cu un produs comercializat ca fiind formulă de lapte pentru bebeluși. Aceasta ar fi fost destinată special celor care suferă de intoleranță la lactoză. Dezvăluirea vine după 12 ani de la un alt scandal asemănător, când mai multe firme de produse lactate au pus pe piață un lapte praf toxic, încărcat de substanțe chimice, care a îmbolnăvit aproape 300.000 de copii.

Părinții copiilor susțin că laptele le-a fost recomandat de asistenții de vânzări din magazine, care prezentau produsul ca înlocuitor special creat pentru copiii alergici la lactoză. Cei care l-au consumat au fost diagnosticați cu o formă gravă de rahitism. Boala afectează dezvoltarea oaselor, care devin moi, provoacă durere, deformări și întârzieri de creștere. În alte cazuri au fost semnalate simptome precum erupții cutanate și handicap intelectual grav, copiii fiind subnutriți. Formula de lapte nu conține proteinele necesare dezvoltării organismului.

Administrația de Stat în Reglementarea Pieței a anunțat că „acordă o atenție deosebită' cazului și că anchetează în detaliu firmele producătoare de lapte..

Cel mai infam caz a avut loc în 2008 și a implicat 20% din firmele chineze producătoare de lapte praf, inclusiv gigantul Sanlu. Ancheta a dezvăluit atunci că în lapte se adăuga melamină, un compus chimic utilizat în producția de plastic și îngrășăminte. Dar nici acest caz nu era primul. În 2003, peste 100 de bebeluși din provincia Anhui au dezvoltat așa numita „boală a capului mare' după ce au fost hrăniți cu lapte din amidon și trestie de zahăr. Din cauza malnutriției severe, 12 dintre ei au decedat.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cum îți poți repara acasă o unghie ruptă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri